Het doek valt over Océade

Na  jaren van onzekerheid maakte de directie van Océade aan haar personeel bekend dat er een sluiting aan zit te komen. “Met spijt, verbittering en onbegrip, want Océade is een succesvolle onderneming”, laat een woordvoerder weten. Op 8 januari 2017 zal het waterpark officieel de deuren sluiten.

 

Naast het Miniatuurpark Mini Europe vind je al jaren het waterpark Océade, beiden uitgebaat door de zoon van de oprichter van Walibi, Thierry Meeùs. De grootste troeven van het park zijn al jarenlang de glijbanen. Maar het park bood ook een golfslagbad een saunaruimte aan die recentelijk nog volledig vernieuwd werd en jacuzzi’s.

In 2015 kwamen nog 250000 bezoekers over de vloer in het park, maar toch is de sluiting nu onherroepelijk. De directie heeft met spijt en verbittering de boeken neergelegd. De definitieve sluiting is gepland op 8 januari 2017. Er was een optie om nog open te houden tot november 2017, maar dat was volgens de directie onhaalbaar, aangezien het park ontmanteld dient te zijn op 31 januari 2019.

De sluiting heeft alles te maken met het Neo Project dat men op deze locatie wil bouwen. Men wil hier een internationaal congrescentrum met minstens 3500 plaatsen, een evenementenhal met 15000 plaatsen en een winkelcentrum van 72000 vierkante meter gaan bouwen. Verder zou er in de buurt ook een gloednieuwe voetbalstadion gebouwd worden met plaats voor 61500 bezoekers.

De directie bedankte het personeel nog voor hun jarenlange inzet en professionaliteit in deze moeilijke tijden.

 

Bron: Vlaamse media