Star Trek achtbaan in Movie Park krijgt minstens 3 inversies

Het gaat razendsnel met de bouw van de nieuwe Star Trek achtbaan in Movie Park Germany. De nieuwe achtbaan wordt de 2de hoogste attractie van het park en de hoogste achtbaan van Bottrop. Het is de allereerste keer in de geschiedenis dat een achtbaan het Star Trek thema krijgt.

 

Eind augustus werden de eerste trackdelen geplaatst in het park en vervolgens werd er aan een gestaag tempo voortgewerkt. De laatste weken werd er enorm hard doorgewerkt en staat er al een heel deel van de achtbaan recht. Ondertussen zijn al zeker 3 inversies opgebouwd, maar de achtbaan is nog niet af. Het is nog niet duidelijk of er nog meer inversies zullen volgen. Momenteel heeft de achtbaan MP-Express de meeste inversies in het park, in de achtbaan gaan de bezoekers 5 keer overkop.

 

Star Trek: Operation Enterprise wordt een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides die ook al instond voor de bouw van onder andere Pulsar in Walibi Belgium, Lost Gravity in Walibi Holland, Dwervelwind in Toverland en Blue Fire in Europa-Park. De achtbaan zal een hoogte tussen de 33,3 en 45 meter krijgen. Vermoedelijk zal de Star Trek attractie 38 meter hoog worden. De snelheid en de lengte van de baan zijn voorlopig nog niet bekend.

Star Trek: Operation Enterprise zal bij de start driemaal gelanceerd worden. De eerste maal voorwaarts, de tweede maal achterwaarts op een enorme hoge spike, om dan vervolgens weer voorwaarts gelanceerd te worden en heel het parcours en de 4 inversies te doorlopen. Om de capaciteit te verhogen zal er gebruik gemaakt worden van een draaiplatform in het station, waardoor er tegelijkertijd een treintje gelanceerd kan worden en een ander treintje in het station staat waar de bezoekers in- en uitstappen.

 

De bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Themeparkfreaks.eu, Ralf (coasterfrends.de)