Attractiepark Slagharen is begonnen met de afbraak van Thunder Loop

Het Nederlandse attractiepark in Slagharen is begonnen met de afbraak van de iconische achtbaan Thunder Loop. Thunder Loop was de allereerste achtbaan in Nederland met een inversie. De achtbaan moet plaats maken voor een nieuwe spectaculairdere achtbaan die volgend jaar zal openen.

 

Thunder Loop:

Thunder Loop was de allereerste achtbaan in de Benelux waar bezoekers overkop konden gaan. De achtbaan werd gebouwd in 1979 door de legendarische Duitse achtbaanbouwer Anton Schwarzkopf en opereerde onder de naam Looping Star. In 2010 kreeg de achtbaan nieuwe treinen die afkomstig waren van een gesloten achtbaan Looping Star in het Engelse Loudoun Castle. Samen met de nieuwe treinen krijg de achtbaan ook een western thema en een nieuwe naam Thunder Loop. Thunder Loop was 592 meter lang en 24,5 meter hoog. Tijdens de rit werd een snelheid van 77 km/u behaald en gingen de bezoekers 1 maal overkop in een iconische looping. Na 37 jaar kwam er ook aan dit mooi verhaal van Thunder Loop een einde en mag de achtbaan op een welverdiend pensioen.

 

Gold Rush:

Gold Rush wordt de opvolger van Thunder Loop en wordt nog spectaculairder dan zijn voorganger. Attractiepark Slagharen deed voor de nieuwigheid van 2017 beroep op de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides die voor het park een speciale achtbaan op maat maakte. De nieuwe achtbaan zal gethematiseerd worden naar de goudkoorts in het Wilde Westen dat plaatsvond in 1848 in de Verenigde Staten van Amerika. De nieuwe attractie wordt een gelanceerde achtbaan met een hoogte van 31 meter en een snelheid van 90 km/u. Tijdens de achtbaanrit van 400 meter worden de bezoekers 3 keer gelanceerd. Van de 3 lanceringen zullen er 2 voorwaarts zijn en 1 achterwaarts. Een deel van het parcours zal zo meermaals worden afgelegd waardoor de totale afstand 620 meter zal bedragen en een ritje zal tussen de 50 en de 55 seconden duren. Gold Rush krijgt 2 inversies, een Slidewinder of ook wel Sling Loop genoemd en een Dive Loop.

De volledige bouw van deze spectaculaire achtbaan kan je hier volgen.

 

 

Video: Attractiepark Slagharen