Sfeerverslag: Movie Park Germany – Halloween Horror Fest – 07/10/2016

Eindelijk de Halloweenperiode breekt aan in de parken, een geweldige periode voor zij die van deze horror houden. Aangezien wij fans zijn van al die spookhuizen en monsters trokken we naar jaarlijkse gewoonte richting Movie Park Germany, waar de eerste Halloween Nocturne van start ging.

 

We hadden de verwachting dat op de eerste nocturne de drukte best zou mee vallen en wanneer we rond de middag arriveerden aan het park bleek dat ook te kloppen. We liepen onder de poort door van het park, om meteen oog in oog te staan met de Star Trek achtbaan die volgend jaar zal openen in het park. Indrukwekkend project is wel het minste dat we konden zeggen, dit ding is zo veel groter dan we ooit konden inbeelden. We merkten dat deze achtbaan minstens vier inversies zal bevatten en vooral hoe ze de skyline van de inkomstzone volledig zal bepalen.

Om foto’s te maken van deze achtbaan wandelden we een stukje de wachtrij in van The Lost Temple, wat ons deed beslissen deze wachtrij tot het einde te blijven bewandelen en in de Immersive Tunnel ons eerste ritje te maken.Een zeer mooi aangeklede attractie die ik niet meteen enorm geweldig vind, maar het kan me wel amuseren. Het thema spreekt dan ook aan.

We wandelden door de rustige straten van het park, waar we onderweg naar onze volgende attractie nog genoten van noedels en andere lekkernijen, vooraleer we de wachtrij van de voor mij ‘voorlopige’ topachtbaan van het park, ‘Van Helsing’s Factory’ binnen wandelden. De aankleding, sfeer en de overtuigende rit maken dit eerder bescheiden baantje een must do wanneer je een bezoekje brengt aan het park.

Naar goede gewoonte liepen we hierna richting NYC Transformer, een Top Spin die meestal een geweldige rit weggeeft, maar ditmaal een iets bescheidener programma gebruikte.

Ook High Fall blijft een grote aantrekkingskracht hebben, toch sla ik hem meestal over vanwege de zit- of beter hangpositie waar ik niet meteen een fan van ben. Jammer wel dat men voor dit soort “stoeltjes” koos, want de airtime die deze gigant weet weg te geven vind je zelden bij een andere soortgenoot terug.

Dat de drukte vandaag niet groot was merkten we ook op bij de houten achtbaan Bandit, waar we vrij snel plaats konden nemen voor ons ritje. Dit is een vrij onstuimig beestje, maar wanneer je zorgt dat je niet boven de wielen zit kan ik nog wel genieten.

Ondertussen werd het tijd voor de stunt show ‘Crazy Cops’. Voor mij de beste stuntshow die ik al in dit park gezien heb. De stunts met opgefokte auto’s volgen elkaar op in een snel tempo.  Driften, op twee wielen rijden, zalig om te zien, terwijl je de geur van verbrand rubber kan opsnuiven.

Met al die PK’s kan er al wel eens iets mislopen, zoals auto’s die op elkaar knallen, gelukkig bleef het bij blikschade en ging de show gewoon verder.

Ook MP Express kwam vandaag aan bod, een hangende achtbaan van Vekoma, waar ik niet meteen een fan van ben, vanwege de headbang kwaliteiten, hopelijk vervangen ze ooit die beugels door de nieuwe soort die Vekoma ontwikkelde, dan zou dit baantje voor veel plezier kunnen zorgen.

De Frisbee Side Kick daarentegen, is een must do, een bijzonder intens ritje waar je wel eens draaierig uit kan komen.

En zo werd het tijd om te gaan aanschuiven voor onze eerste Horror attractie. We kozen meteen voor Deathospital, het grootse spookhuis van het park.

Dit huis blijven we top vinden, de kille sfeer van het ziekenhuis, de gangen waar je belaagd wordt door enge patiënten en dokters. Ook de scenes met de tandarts, chirurg en anderen blijven overtuigend.

Als volgende gingen we aanschuiven bij The Slaughterhouse, dat vorig jaar voor het eerst de deuren opende. In deze maze staat het thema slachthuis centraal, maar het zijn geen dieren die hier geslacht worden…

We werden verwelkomd door ‘Hallokes, jij ziet er goed uit’, een leuk meisje dat ons begeleidde naar de ontvangstruimte, waar we geïnformeerd werden over wat hier aan vlees aangeboden wordt. Dit is een fantastische maze, jammer dat in de koelcel scene in tegenstelling tot vorig jaar de deur open stond, waardoor je in de dikke mist niet echt op zoek moest gaan naar de uitgang, dat was toch wel een gemis. Voor de rest niks dan lof.

Wanneer we The Slaughterhouse verlieten, veranderde de leuke muziek in het park in de enge Halloween muziek, die meteen een andere sfeer schept. De monsterachtige gedrochten begonnen de straten in te palmen en dan weet je dat je nergens meer veilig bent.

We besloten de nieuwe maze Insidious 2 uit te gaan testen. We waren eerder sceptisch ingesteld door onze ervaring met de vorige mazes die op deze locatie gevestigd waren de voorbije jaren. Deze maze is volledig gebaseerd op de gelijknamige film en bevat scenes die zeer herkenbaar zijn voor zij die de film gezien hebben. Ikzelf had de film niet gezien en kon me daarop niet gaan baseren, dus ik moest het hebben van de maze zelf.

Al van het moment dat we binnen wandelden kon ik tot mijn vreugde merken dat deze maze in geen enkel opzicht nog leek op de voorgaande, waar je een lange gang doorwandelde met enkele cellen en dergelijke, maar dat men de ruimte nu volledig benut voor een maze die zeker drie maal zo lang is als de oude.

De scenes werden mooi uitgewerkt, de scares zaten er goed in, ja zelfs ik ben tot tweemaal enorm verschoten. Waar we vroeger zouden zeggen sla deze maar over bij te weinig tijd, raden we nu iedereen aan deze zeker NIET links te laten liggen, zo goed is hij.

Ondertussen begon de duisternis te vallen, we stonden nog even stil bij de Spooky Tales show, maar die vonden we niet echt geweldig.

Aangezien het donker genoeg was geworden gingen we aanschuiven voor Circus Of Freaks. Hier nodigt een lugubere circusbaas je uit om doorheen zijn geschifte circus te wandelen. Ook hier niets dan lof voor deze maze, al bestaat deze al jaren, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Nog een laatste maze te gaan, ditmaal een outdoor maze genaamd Camp Out. Deze is al toegankelijk vanaf 12 jaar, dus verwachten we niet meteen de meest enge ervaring. Je wandelt bij deze maze doorheen een bos waar een scoutscamp plaatsvindt, toch zijn het geen brave scoutsmeisjes die hier kamperen. De meisjes proberen je aan het schrikken te brengen en je moet je weg doorheen het bos zien te vinden. Ik vond hem best leuk, al is hij familiaal.

Zo de horrortaferelen hebben we achter de rug. Restte ons nog een ritje op de Terror Tower, zoals de High Fall in het duister noemt. Met rode verlichting, rook en stroboscopen verandert de totale ervaring op deze attractie.

En zo kwamen we opnieuw aan bij Van Helsing’s Factory, waar een wachtrij onbestaande was, dat vroeg gewoon om een extra ritje.

Nog nieuw dit jaar was de 3D-film Friday The 13th in de Roxy bioscoop. Ik ontdekte in de lobby van de cinema waar al die attributen van het filmmuseum naartoe waren, dat enkele jaren geleden de deuren sloot en nu zal gebruikt worden bij de nieuwe achtbaan. De film op zich was een aaneensluiting van bloederige moorden, niet meteen mijn ding, maar liefhebbers van het horror genre en de Friday the 13th films zullen hier wel van kunnen genieten.

Half tien geworden, de meeste wachtrijen sloten ondertussen de poortjes, we besloten om richting parking te wandelen, om daar de drukte voor te zijn. Maar bij de uitgang wachtte Dr Oetker nog op ons, waar we niet anders konden doen dan op consultatie te gaan voor een gratis Pizzaburger.

Het moet gezegd zijn, het was opnieuw een enorm geslaagde editie van het horror evenement in dit park. Dat Badoo Twister plaats gemaakt heeft voor de nieuwe achtbaan is een beetje jammer, was altijd weer een leuke afsluiter voor ons, maar de nieuwe maze Insidious 2 was meer dan de moeite waard.

 

Sfeerverslag: Bob Van Dyck