Pinokkio krijgt award uitgereikt tijdens feestelijke start tournee

De tournee van de sprookjesmusical Pinokkio is zondagmiddag officieel van start gegaan in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De tournee gaat de komende maanden langs verschillende theaters in Nederland en Vlaanderen en startte dit weekend extra feestelijk, omdat de kindercast de Musicalworld Kids Award in ontvangst mocht nemen.

 

Beste kindercast volgens Musicalworld

De Kids Award werd uitgereikt omdat de sprookjesmusical Pinokkio volgens de bezoekers van de website Musicalworld de beste kindercast heeft. Sinds 2009 reikt Musicalworld publieksprijzen uit aan professionele Nederlandse en Vlaamse musicalproducties. Zo kunnen theaterbezoekers hun waardering uit spreken naar producenten, acteurs en medewerkers achter de schermen.

 

Nieuwe Pinokkio

De rol van Pinokkio wordt afwisselend gespeeld door vijf jongens, Thijmen Staps (11 jaar uit Tilburg) is speciaal voor de tournee door Nederland en Vlaanderen toegevoegd aan de Pinokkio-cast. Thijmen vindt het spelen met de houten pop geweldig: “Wauw, wat is dit cool. Ik kan niet stoppen met genieten op het podium”.
Naast de bekroonde vaste kindercast spelen iedere voorstelling ook 20 kinderen een gastrol in één van de voorstellingen van Pinokkio. Met deze unieke vorm van theater kunnen honderden kinderen middels eenmalige gastrollen onderdeel zijn van een échte musicalproductie.

 

Tournee

De vrolijke familievoorstelling Pinokkio is tot half april 2017 te zien in 50 verschillende theaters in Nederland en België, waaronder Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, MartiniPlaza Theater in Groningen en Stadsschouwburg in Antwerpen. In totaal zijn er 100 voorstellingen. Meer informatie over theaters en tickets op www.efteling.com/pinokkio.

 

Efteling

De sprookjesmusical Pinokkio is de 13e productie van Efteling Theaterproducties. Van september 2015 t/m maart 2016 nam Pinokkio de bezoekers in het Efteling Theater bij de neus.

De musical gaat over timmerman Geppetto die een grote houten pop timmert die hij Pinokkio noemt. Op een dag tovert een fee Pinokkio tot leven, waarna hij op avontuur gaat en de gekste dingen meemaakt. De opvolger van Pinokkio, de sprookjesmusical De gelaarsde Kat, is sinds begin deze maand in het Efteling Theater te bezoeken.