Sfeerverslag: Europa-Park – 28/08 tot 30/08/2016

Mijn eerste kennismaking met Europa-Park gaat terug naar 2010 toen er op Eén een reportage was op Vlaanderen Vakantieland over Europa-Park. Enkele maanden later toen we op vakantie gingen naar het Zwarte Woud hebben we toen met wat vrienden en Lobke die toen bijna 2,5 een dagje EP gedaan. Ondanks de toen drukke dag heb ik er mij zeer goed geamuseerd. Sindsdien heb ik het park tijdens meermaals bezocht en de meest drukke periode is zeker Halloween. Dat probeer ik dan voorlopig ook te mijden aangezien de kids voorlopig nog niet zo’n fan zijn van het Halloweengebeuren.

 

 In mei boekten we enkele dagen Europa-Park met verblijf in hotel Colosseo. Het was ondertussen al van december 2014 geleden en ik was net zoals Lobke & Mats zeer benieuwd naar het nieuwe kindergebied Ierland. Op zondag 28 augustus was het eindelijk zover. Rond 9u30 vertrokken we richting Europa-Park met de nodige pauzes om zo tegen 15u30 aan de receptie van hotel Colosseo te staan. Het inchecken gebeurt er zoals steeds héél snel en vriendelijk. We krijgen ook héél wat vouchers en met een ervan kunnen we het videogame Das geheimnisvolle Labyrinth von Schloss Balthasar verkrijgen. Dan naar onze kamer op de 3de verdieping met zeer mooi uitzicht op het binnenplein, alles wegzetten en hop naar de ingang van het themagebied van Spanje. de eerste opdracht was onze abonnementenvouchers omruilen in de infokiosk van Frankrijk. We kozen ervoor om het parktreintje richting Duitsland te nemen en zo richting de infokiosk te wandelen die vlakbij de Euro-Tower ligt. In de infokiosk hoorden we ook dat het park tot 20u geopend zou blijven. Dit zou trouwens de komende dagen ook het geval zijn. Vinden we héél leuk . Zo hadden we ineens wat extra tijd. De uurtjes die ons restten, gingen we vooral rustige attracties doen. Er ging trouwens nog voldoende tijd zijn om achtbanen te doen. We begonnen met de Elfenfahrt, een rustig boottochtje door het rijk van de elfen.

 

Vervolgens pikten we de Old 99 Circus Parade mee, allé ik niet want met 4 in zo’n bakje is wel héél krap .

Daarna nog eventjes Piccolo Mondo en Volo Da Vinci meepikken en genieten van een overheerlijk ijsje om dan via de Marionetten-boottocht richting het nieuwe kindergebied Ierland te trekken.

Onze eerste indruk over het nieuwe gebied was best wel indrukwekkend. Alles héél mooi afgewerkt, leuke sfeer, de kids konden zich goed uitleven. Er kwam wel héél wat attracties terug die ook in het oude kindergebied stonden maar deze hebben wel een knappe upgrade gekregen. Er stond ook een kinderachtbaan die wel als eerste gingen uittesten. Ba-a-a Express is ideaal voor de allerkleinsten onder ons. Veel spanning krijg je niet maar het de achtbaan is net zoals de rest van het gebied prima afgewerkt. Je krijgt trouwens 3 ritjes. Mats en ik kozen ervoor om deze front te doen, wat een beetje langer wachten was. Lobke & An kozen voor een zitje in het midden van de trein.

Mats leefde zich daarna uit in de Quipse Paddle Boats en we gingen ook nog in de Tower Tow waar je een mooi uitzicht over Ierland kan krijgen. Ook de Spinning Dragons gaven een leuk en voor sommigen en verrassend snel ritje weg.

Vanuit Ierland trokken we richting Spanje waar we nog talloze attracties tegenkwamen die de komende dagen aan bod gingen komen. An wou héél graag Arthur uittesten maar die had juist een storing. Afsluiten deden Mats en ikzelf op de zweefmolen Wiener Wellenflieger. Een paar weken geleden had Mats z’n eerste zweefmolen in Toverland gedaan en hij is nu wel fan van dit soort attracties. Vooraleer naar het hotel te gaan aten we nog iets in Casa Atlantica in Portugal. ’s Avonds ging ik samen met Lobke nog een verfrissend duikje nemen in het zwembad van Hotel Colosseo. De dag nadien konden we al een half uurtje eerder het park in maar dankzij het fantastische ontbijt waren we iets later in het park.

Geen nood want druk was het nog niet. Bij zowel Wodan Timbur Coaster als Blue Fire Megacoaster kon ik direct instappen via de single-riders. Wodan Timbur Coaster  vind ik een zéér leuke achtbaan maar mist een beetje pit maar voor de jongeren ben ik vrij zeker dat deze voldoende thrill geeft. Blue Fire Megacoaster is voor mij met voorsprong de beste achtbaan van het park. Ok, de launch is zwak maar dat wordt ruimschoot goedgemaakt met het comfort en ritverloop. Goed hoeft zeker niet altijd intens te zijn. Daana trokken we richting de ronde boten zoals Lobke & Mats altijd zeggen. Ik heb het natuurlijk over de zéér leuke Fjord Rafting. Leuke thematisatie, knap ritverloop waar het gedeelte met de woeste golven voor de nodige pret zorgden.

Fjord Rafting staat in m’n top 3 van rapid rivers op een 3de plaats na ACME Factory in Parque Warner Madrid en River Quest in Phantasialand. Na een leuk en nat ritje waar niemand gespaard bleef, trokken we richting Nederland waar Mats de Mini-botsauto’s helemaal voor zichzelf had. Misschien maar goed want er moet nog wat aan de rijkunsten gewerkt worden .

Vervolgens gingen de kids de Roter Baron uittesten. Ook Peter Pan kreeg het bezoek van dolenthousiaste kids.

Nadien was het nog de beurt aan het zeer knappe Piraten in Batavia en de Koffiekopjes

Uiteraard moesten ook de overheerlijke poffertjes uitgetest worden.

Het was nog maar 10u30 en we hadden al zo veel gedaan. We trokken dan richting themagebied Engeland om als eerste de grotere botsauto’s te doen waar Lobke, Mats en ikzelf het beste van zichzelf gaven. Mats en Lobke maakten ook nog een ritje in de Lada Autodrom. Ondanks dat Lobke toch enkele centimeters te groot was, mocht ze er van de zeer vriendelijke en enkele Nederlandse woordjes sprekende operatrice er toch in.

Daarna raceden we nog op de Silverstone Race Track waar het jongensteam het meisjesteam constant op de hielen zaten. Vervolgens nog snel richting Griekenland waar we de leuke shooter Abenteuer Atlantis en Flug des Ikarus deden om dan terug richting Engeland te gaan waar we genoten van een lekkere maaltijd in het Foodloop restaurant. Even rustig bekomen deden we in de Monorail die ons naar het IJslandse gebied bracht. Aangezien Lobke & Mats het gisterenavond iets te bont hadden gemaakt, kregen ze een kort middagdutje. Dit was voor mij het ideale moment om wat coastertjes te doen.  Euro-Mir, Eurosat en Silver Star kon ik binnen het uur allemaal doen.

Euro-Mir geeft niet voldoende spinning, het leukste is de speciale lifthill. Eurosat vind ik dan veel leuker dan Euro-Mir mede dankzij de ruwheid is dit voor mij een toppertje. Silver Star is zeker een toffe achtbaan maar voor mij wel één van de mindere B&M’s die ik al heb gedaan. Dan vind ik z’n Spaans broertje veel beter. De overgebleven vrije tijd gebruikte ik vooral om veel foto’s te maken.

Het nieuwe kindergebied mocht daarbij zeker niet ontbreken

Tegen 15u ging ik terug richting Spanje om An en de kids op te wachten. Enkele jaren geleden was Lobke al grote fan van de Feria Swing en de Kolumbusjolle dus die mochten zeker niet ontbreken.

Dan namen we het parktreintje richting Duitsland om dan te voet richting Silver Star te gaan om te genieten van een overheerlijke Swirl. Voor Mats mocht, als dinoliefhebber, zeker het Universum der Energie niet ontbreken.

De Euro-Tower bezorgde ons een prachtig uitzicht over één van de beste Europese pretparken. Voor gezinnen met kleine kinderen vind ik dit zeker de nummer één. Als ik echter enkel naar thrills en achtbanen op zoek ben dan komt Europa-Park niet in m’n top 3 voor.

Lobke wou héél graag de bobbaan doen dus besloot ik om mee te gaan. Hier was de wachttijd het langste nl. zo’n 35 minuten. Lobke vond het heel leuk maar wat kort, dat kan ik enkel beamen. De tijd gaat altijd snel als je je amuseert dus snel nog wa snoep kopen en dan richting Portugal om de duikshow te bekijken. Maar eerst wou Mats nog met mij in de Tiroler Wildwasserbahn, daar kan ik geen nee tegen zeggen aangezien ik een grote fan ben van waterattracties. De duikshow dan, een zéér leuke show die je gezien moet hebben. Een van de betere duikshows die ik al heb mogen bekijken. Onze avondmaaltijd nuttigden we in de Spaanse Bodega. An en ik kozen voor een zéér lekkere tapasschotel met ook nog Patatas Bravas met een lekker en beetje pittig sausje. Daarna terug richting hotel waar we nog eventjes met z’n allen in het zwembad doken om vervolgens naar de fantastische zomershow Imperio te kijken.

Nadat we de volgende dag weeral genoten van een super ontbijt gingen we nog een ruime halve dag verblijven in het park.

Mats maakte nog snel een ritje in Dwarf City vooraleer we richting Arthur- The Ride gingen.

De kindjes waren best wel zenuwachtig om een ritje in Arthur- The Ride te maken. Zo héél veel achtbanen hebben ze nog niet gedaan.

Ik weet dat de meningen meestal nogal negatief zijn over Arthur- The Ride maar wij vonden het zéér leuk, zelfs zo leuk dat de kids hem nog eens wilden doen. Dus hop, terug 20 minuutjes aanschuiven om deze leuke darkride coaster te doen.

Daarna gingen we nog de Crazy Taxi doen en de kids gingen ook nog in de London Bus, vervolgens naar Ierland om Old Mac Donald’s Tractor Fun te doen waar de kids dankzij de junior club kaart een rijbewijs kregen.

Afsluiten deden we met de Schweizer Bobbahn. Dat is samen met Arthur- The Ride en Fjord Rafting de favoriete attracties van Lobke.

Het was ondertussen bijna 14u geworden. Tijd dus om de lange rit richting huis aan te vatten en afscheid te nemen van dit zéér leuke park.

Tot???

 

Sfeerverslag: Bert Van Den Brande