Parc Astérix gaat accommodatie aanbod uitbreiden

Het Franse themapark Parc Astérix gaf al aan het aanbod te gaan uitbreiden in de komende jaren, zo opende dit jaar Discobélix in het park en ook voor volgend jaar staat er een nieuwe attractie op de planning. Behalve in attracties gaat het park sterk investeren in het verblijfsaanbod.

 

Parc Astérix is zowat het paradepaardje uit de CDA groep, waaronder ook de Walibi parken en Bellewaerde vallen. Dat CDA stevig aan het investeren geslagen is konden we duidelijk merken aan Lost Gravity in Walibi Holland, Pulsar in Walibi Belgium, Timber in Walibi Rhône-Alpes en Discobélix in Parc Astérix.  Ook voor volgend jaar heeft de groep de nodige plannen zo krijgt Bellewaerde een duellerende Alpine Coaster en in Parc Astérix opent een familie achtbaan.

Aangezien Parc Astérix een beetje het uithangbord is voor de CDA groep zal hier ook sterk geïnvesteerd worden in de overnachtingsmogelijkheden.

 

Uitbreiding Hotel Des Trois Hiboux – 2017

Hotel Des Trois Hiboux, vrij vertaalt, Hotel De Drie Uilen zal in 2017 een uitbreiding ondergaan. Momenteel kan het hotel al 100 kamers aanbieden, in 2017 zullen daar 50 kamers bij komen. De kamers zullen een oppervlakte krijgen van 30 m2 en een rustieke uitstraling hebben door het gebruik van houten elementen.

Dit hotel zal verder een volledig nieuw restaurant krijgen.

 

Nieuw Hotel: La Cité Suspendue – 2018

In 2018 zal het aanbod verder uitgebreid worden met een gloednieuw hotel. La Cité Suspendue, vrij vertaalt zwevende stad, zal eveneens 150 kamers tellen. Hoe dit hotel er precies zal uit zien is momenteel niet bekend. De ligging zal tussen het groen zijn van de bosrijke omgeving.

 

Andere nieuwigheden

Parc Astérix is momenteel volop bezig met de bouw van de nieuwe achtbaan Pégase, een Family Launch Coaster van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer. Over deze achtbaan is ook weinig geweten, echte details werden nog niet vrijgegeven.

In het Gallische dorp zal men in 2017 een nieuwe boerderij kunnen ontdekken, een doorloopzone vooral voor kinderen, waar men konijnen, kippen en andere kleine dieren kan ontdekken.

Als laatste zal de achtbaan Vol d’Icare een grondige renovatie ondergaan. Deze achtbaan is gelegen in de zone waar ook de nieuwe achtbaan zal komen. Vol d’Icare is momenteel al gesloten en zal heropenen in de lente van 2017.

Bron en foto’s: Fans Du Parc Astérix