Onderhoudswerken in de Efteling

De  Efteling zit niet stil. Naast de bouw van de nieuwe darkride attractie Symbolica, die volgend jaar opent, vinden er in het park tal van onderhoudswerkzaamheden plaats. Recent is bekendgemaakt dat de darkride 33 karretjes zal hebben met vermoedelijk een capaciteit van 1400 personen.

 

Het sprookje van Hans en Grietje werd al volledig gerenoveerd. Daarbij is het deel waarin Hans in de oven zit volledig afgebroken geweest. De ovenscene werd voorzien van een vuureffect en de poppen kregen een angstigere gelaatsuitdrukking. Het 31 jaar oude sprookje is sinds kort terug te bezichtigen.

Ook bij Roodkapje wordt er volop gerenoveerd. Het huisje van dit sprookje werd volledig afgebroken en wordt opnieuw opgebouwd. De Efteling vertelde al dat men met modernere technieken het sprookje weer tot leven zal wekken.

De grootste renovatie vindt echter plaats aan het terras van het Witte paard. Het restaurant zelf werd al vernieuwd. Een tijdje geleden werd de Kiosk die er stond al afgebroken en verplaatst naar het Anton Pieckplein.

Het terras loopt van het Sint-Nicolaasplein tot aan de Stoomcarrousel. De oude bestrating is reeds afgebroken, de leiding eronder zal vernieuwd worden. Daarna zal er een nieuwe bestrating komen en zal het terras van de weg gescheiden worden door beplantingen te plaatsen tussen het wandelpad en het terras. Het terras zal ook groter worden dan voorheen.

Er werden ook enkele bomen gekapt, waarvan specialisten de levensduur minder dan 5 jaar verwachten.

 

Bron  Looopings Vijfzintuigen

Foto’s Plaetjesmakers