Nieuwe attractie voor Parc Bagatelle in 2017

Het goede weer zorgde dit jaar voor heel wat bezoekers in het Franse pretpark Parc Bagatelle. Voor het park resulteerde dit in het beste seizoen ooit. Zo’n 287.000 bezoekers brachten in 2016 een bezoekje aan Parc Bagatelle. Door de goede resultaten gaat het park gewoon door met investeren in de toekomst.

 

Niet alleen het goede weer speelt een rol hierbij, ook de voorbije investeringen werpen hun vruchten af. Enkele voorbeelden hiervan zijn de nieuwe speciale effecten bij de stalen achtbaan Le Gaz Express en de nieuwe film in Ciné Dynamik.

Het restaurant La Paillotte, niet ver van de ingang krijgt een volledige remake. Maar waar we vooral naar uitkijken is de nieuwe attractie.

Silver Wings, zo gaat deze heten. Het is een Airrace attractie van de Italiaanse bouwer Zamperla. Net zoals de achtbaan Le Gaz Express, zal deze nieuwe attractie het industrie-thema meekrijgen. Door beide attracties hetzelfde thema te geven, ontstaat er een nieuwe zone. In tegenstelling tot de gekende industriezones krijgt deze zone een kleurrijke tint.

De gondels zullen de vorm krijgen van vliegtuigjes, gebaseerd op vliegtuigmodellen uit de jaren 30. In totaal zal Silver Wings 6 gondels tellen, waarin telkens 4 passagiers kunnen plaatsnemen. Tijdens de rit maken deze vliegtuigjes verschillende omwentelingen om hun as, adrenaline verzekerd.

Het park biedt de bezoeker nog heel wat andere thrill attracties aan, wat dacht je van Triops, een Vekoma Invertigo Coaster. Deze baan is zeer gelijkend aan de lay-out van de standaard Boomerang achtbaan (zoals we die kennen uit Walibi Belgium), het grote verschil is hier uiteraard dat de trein zich niet boven op de rails bevind, maar net eronder (zoals bij Vampire in Walibi Belgium). Wat deze baan ook nog speciaal maakt is het feit dat de inzittenden rug aan rug zitten, en niet allemaal in dezelfde richting zoals bij de standaard versie.

Voor wie het liever iets rustiger aandoet, kan zich zeker vermaken op waterattracties zoals Les Flobarts (Log Flume) of Le Raft (Rapid River). Lekker schommelen, kan in het piratenschip Le Cap’tain-Bag.

De allerkleinsten amuseren zich dan weer ongetwijfeld op attracties zoals Le Char Eole (Vliegend Tapijt), Le Twist’Air (kettingmolen) of Les Tacots 1900 (Car Ride).

Naast attracties vind je ook heel wat dieren in het park, zo is er een kinderboerderij, een verblijf met kangoeroes, eentje met hertjes  en zoveel meer.

 

Bron: Baggyworld