Nieuwe achtbaan voor SeaWorld San Antonio

SeaWorld San Antonio kondigde aan te gaan investeren in een nieuwe familie achtbaan, die toch de nodige pit bevat. Wave Breaker: The Rescue Coaster zal gebouwd worden door de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides.

 

Wave Breaker: The Rescue Coaster zal openen in de zomer van 2017. Het is de vierde achtbaan voor het park. Nu er in Amerika een geheel verbod werd opgelegd aan de dierenparken op de shows met Orka’s, gaat de SeaWorld groep heel wat investeren in de parken op gebied van attracties.

Met Wave Breaker: The Rescue Coaster vult het park het aanbod van familie attracties verder aan. De achtbaan zal gebouwd worden door Intamin Amusement Rides. De achtbaan zal een snelheid behalen van 71 km/u.

 

 

Het thema van de achtbaan wordt de reddingsacties die het park geregeld uitvoert op zee, waarbij ze dieren redden uit benarde situaties. Je neemt hiervoor plaats op Jet Ski vormige voertuigen. Maar ook in de wachtrij zal dit thema centraal staan. Je begeeft je werkelijk op een missie die eindigt met een ritje op een jet ski.

De achtbaan zal 792,5 meter lang worden en een hoogte van 18,6 meter krijgen. Twee LSM lanceringen brengen je tot een snelheid van 71 km/u.

 

Bron: SeaWorld