Fantasy Island opende nieuwe Dragon achtbaan

Het Engelse pretpark, Fantasy Island heeft een nieuwe achtbaan geopend. Het is een achtbaan voor de kleinste onder ons, de nieuwe attractie heeft de naam Dragon gekregen.

Het Engelse pretpark Fantasy Island, gelegen in Canvey Island (Essex) is een compleet ander pretpark dan het andere Engelse pretpark Fantasy Island, dat gelegen is in Ingoldmells (Lincolnshire). Beide pretparken liggen meer dan 260 kilometer van elkaar verwijderd en de reistijd bedraagt meer dan 3 uur.

Voor alle duidelijkheid spreken we nu dus over het Fantasy Island park gelegen in Canvey Island. De nieuwe achtbaan is afkomstig van de kermisexploitant Price’s Amusements en heeft een ovaal als lay-out. Het is niet duidelijk als Fantasy Island de achtbaan heeft overgekocht van de kermisexploitant, of dat het enkel om een huurcontract gaat.

Het was al 4 jaar geleden dat Fantasy Island een nieuwe achtbaan aan het attractieaanbod toevoegde. Daarvoor had het pretpark lang een aangedreven achtbaan van Wisdom Rides. Fantasy Island is een heel klein parkje, maar ook zeer voordelig. Voor minder dan 4 pond kan je al een all-in bandje kopen waarmee je alle attracties kan doen.

Fantasy Island is niet zo ver gelegen van het veel grotere Adventure Island dat 5 achtbanen heeft waaronder een Gerstlauer Euro-Fighter. Dit is een achtbaan van hetzelfde type als Typhoon in Bobbejaanland en Falcon in Duinrell.

 

Bron: rcdb, Fantasy Island