Fotoalbum: Zoo Antwerpen – september 2016

Themeparkfreak Timothy trok voor ons naar de Zoo van Antwerpen. Hij ging poolshoogte nemen bij het nieuwe Savannegebied.

 

Themeparkfreak Timothy trok voor ons naar de Zoo van Antwerpen. Hij ging eens polshoogte nemen bij het nieuwe Savannegebied.

De Zoo vergrootte haar gebied met 1,5 ha. Hier werd een nieuwe Savanne-zone gecreëerd. In dit nieuwe gebied werd een gigantische volière gebouwd, maar liefst acht pylonen dragen het stalen net tot op hoogte van 17 meter. Op die manier kunnen de losvliegende vogelsoorten niet ontsnappen en krijg je toch nog een mooi overzicht van het geheel van buitenaf.
Via een speciaal wandelpad kan je doorheen de volière wandelen en een kudde Kaapse buffels van dichtbij aanschouwen. Deze kolossale dieren zijn steeds in het gezelschap van verschillende vogelsoorten zoals de Lepelaar. Het historische Neushoorngebouw werd netjes verwerkt in het geheel en dient nu als woonst voor deze vogels.

Het is de bedoeling dat deze zone in de toekomst nog zal worden uitgebreid met nieuwe giraffen- en gorillaverblijven (een grottencomplex dat momenteel al te bezichtigen is, maar dan zonder dieren). Ook zal het aantal vogelexemplaren worden uitgebreid tot een 250-tal vogels.

In dit grottencomplex zitten heel wat verrassingen voor de kleinste onder ons, wat dacht je van een ondergrondse glijbaan of een gethematiseerde expeditiezone waar je onder andere fossielen kan gaan zoeken.

Voor een hapje en een drankje kan je altijd terecht in het nieuwe Savanne restaurant.