Antwerpen wil een eigen Plopsaqua, maar dan groter…

Goed nieuws voor Studio 100 fans, pretparkliefhebbers en zwemmers. Studio 100 heeft plannen om in de Antwerpse stadsdistrict Deurne een tweede Plopsaqua te openen. Dit nieuws werd bekendgemaakt in de Gazet van Antwerpen.

De Skipiste Zondal in Deurne huurt de grond van de stad Antwerpen al 50 jaar lang. Deze vergunning loopt ten einde en het stadsbestuur is niet van plan om deze nog te verlengen. Het spijtige nieuws is dat de skiclub die verbonden is aan de skipiste er noodgedwongen zal moeten mee stoppen, want er is geen alternatief voorzien. De 630 clubleden en 58 wedstrijdskiërs die drie keer per week komen trainen moeten andere oorden opzoeken. Het goede nieuws is dan weer dat er in de plaats van de skipiste een schaatspiste zou komen en het stadsbestuur wil er ook een groot zwembad bouwen.

Voor het grote zwembad wil de stad graag samenwerken met het Belgische bedrijf Studio 100. Zij hebben alvast positief gereageerd op deze vraag, want Antwerpen is een zeer mooie locatie voor Studio 100 en het nieuwe Plopsaqua te bouwen. Deurne ligt niet alleen in een grote stad, maar is ook goed te bereiken met de auto, de bus, de tram en zelf met de fiets. Daarnaast ligt het niet ver van Nederland en is ook Wijnegem Shopping Center vlakbij gelegen. Aantrekkingskrachten genoeg dus.

Studio 100 liet al weten dat als het waterpark er komt in Antwerpen, dat het veel groter zal zijn dan het in 2015 geopende Plopsaqua in De Panne. Het Plopsaqua in Deurne zal niet alleen groter worden, het zal ook volledig anders ingericht worden dan het bestaande waterpark.

Door het mogelijke nieuwe Plopsaqua zwembad in Deurne, verminderen wel drastisch de kansen dat er een Plopsaqua zwembad zal komen in de Rupelstreek. Twee Plopsaqua waterparken vlak bij elkaar zou namelijk wat te veel worden. Eerder hadden Studio 100 en de gemeenteraadsleden van Boom, Hemiksem, Niel, Schelle en Rumst al samengezeten om de te bekijken hoe ze een Plopsaqua waterpark naar de Rupelstreek konden krijgen.

 

Bronnen: Gazet Van Antwerpen, VTM Nieuws