Wildfire verkozen tot beste nieuwe achtbaan van Europa

De houten achtbaan Wildfire, die dit jaar opende in het Zweedse Kolmården, viel in de prijzen. Op de EAS-beurs in Barcelona werd de achtbaan verkozen tot beste nieuwe achtbaan van Europa. De attractie werd gebouwd door Rocky Mountain Construction.

 

Het Zweedse themapark Kolmården verbaasde iedereen toen ze de bouw van Wildfire aankondigde. Het park ging voor de bouw in zee met Rocky Mountain Construction, een bedrijf dat vooral bekend werd voor de ombouw van heel wat houten achtbanen tot hybride achtbanen in de Amerikaanse Six Flags parken.

De nieuwe achtbaan is nog maar enkele maanden open, maar het overgrote deel van de berijders is vol lof over deze nieuwigheid, die stiekem al de beste houten achtbaan van Europa genoemd wordt. Tijdens de European Attraction beurs, die plaatsvond in Barcelona, viel de achtbaan dan ook in de prijzen. Wildfire mocht de trofee van beste nieuwe achtbaan van 2016 in ontvangst nemen.

 

Wildfire

Wildfire is 57 meter hoog en 1300 meter lang, goed voor een topsnelheid van 113 km/h. Tijdens de rit van twee minuten ga je doorheen drie inversies en andere spannende achtbaan elementen. Wildfire is de derde hoogste houten achtbaan ter wereld en de snelste woodie van Europa. Met drie inversies deelt  ‘Wildfire ‘het inversierecord voor een houten achtbaan tesamen met de achtbaan ‘Outlaw Run’.

 

Rocky Mountain Construction

Het bedrijf mocht al elf achtbanen op haar naam zetten, maar slechts drie daarvan zijn ook volledig van nul opgebouwd. De eerste achtbaan die volledig opgebouwd werd door RMC was Outlaw Run, een houten achtbaan met drie inversies, die in 2013 opende in Silver Dollar City. In 2016 bouwde RMC twee volledig nieuwe achtbanen, Lightning Rod in Dollywood ( een houten achtbaan met een lancering) en Wildfire te Kolmården.

 

 

Bron en foto: Kolmården