Parc Astérix is begonnen met renovatie Vol D’Icare

In Parc Astérix staat de achtbaan Vol D’Icare er momenteel kaaltjes bij, de track werd volledig verwijderd waardoor enkel de supports nog bleven staan. Deze achtbaan zal een grondige renovatie ondergaan en opnieuw openen in het voorjaar van 2017.

 

De achtbaan Vol D’Icare in het Franse Parc Astérix werd enkele weken geleden gesloten voor een grote renovatie. Deze achtbaan werd ontdaan van alle trackdelen, enkel de supports bleven overeind staan.

De achtbaan opende in 1994 in het park, wat dit de tweede oudste achtbaan van het park maakt. De oudste is de Vekoma Multi-Looper Goudurix. Na al die jaren operatief te zijn werd de achtbaan ruwer, waardoor het park besloten heeft deze grondig te gaan renoveren, net zoals men deed met de achtbaan SOS Numérobis. Ook dit is een achtbaan van Zierer.

 

Vol D’Icare werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer en is een van de twee achtbanen die gebouwd werden van het Hornet model. De tweede achtbaan van deze soort kan men terugvinden in het Engelse park Flambards Village Theme Park.

De achtbaan, die vrij vertaalt Vlucht Van Icarus noemt, kreeg deze naam naar de mythe van Icarus. Dit mythische figuur was de zoon van Daedalus. Volgens de legende vloog  Icarus met veren aan zijn schouders vastgemaakt met was, te dicht bij de zon, waardoor hij neerstortte.  De was smolt door de hitte.

 

Foto’s:  Fans du Parc Astérix