Nieuwe naam en uitbreiding voor waterpark Cedar Point

In 2017 zal Cedar Point de focus voor nieuwigheden vooral leggen bij het waterpark Soak City. Het resort zal heel wat geld investeren in een uitbreiding van het 7 hectare grote domein en transformeert het waterpark in Cedar Point Shores.

 

Het waterpark zal in de eerste plaats een nieuwe naam krijgen met Cedar Point Shores. Maar dat is niet alles, het wordt groter en er komt een nieuwe ingang. De uitbreiding komt voornamelijk in de buurt van Magnum XL-200, voornamelijk op het gebied waar ooit de Go Karts te vinden waren.

Een eerste nieuwe toevoeging wordt een grote glijbaantoren met zes glijbanen. Vier van deze glijbanen krijgen de naam Point Plummet. Deze glijbanen vertrekken van een hoogte van 20 meter, de rit begint met het betreden van een cabine waarvan de vloer plots weg klapt en je in vrije val gaat.

PPheader

Starboard Surge & Portside Plunge zijn in dezelfde structuur verwerkt maar vertrekken van een hoogte van 16 meter. Bij deze familiale glijbanen neem je alleen of per twee plaats in een bootje dat doorheen een bochtig parcours gaat en over heuveltjes.

Behalve de toren komt er een volledig nieuwe waterspeelplaats. Lakeslide Landing zal bestaan uit een grote speelplaats vol met watersproeiers en 12 glijbanen speciaal op maat voor de kinderen.

LLheader

Behalve attracties wordt ook het horeca aanbod vergroot. In het nieuwe Crystal Rock Cafe zal je heerlijke gerechten kunnen proeven.

Verder komen er nieuwe kleedhokjes, een bar bij het zwembad en men zal er voor zorgen dat het nabij gelegen Lake Erie zichtbaarder wordt. De grootste attracties in het park zullen een nieuwe naam krijgen, om beter bij de nieuwe stijl en naam van het waterpark te passen.

 

Bron en foto: Cedar Point