Puy du Fou volgt stijgende lijn

Ondanks de ongunstige economische conjunctuur en een moeilijk jaar voor het toerisme in Frankrijk zal Puy du Fou het seizoen 2016 zeker eindigen met een hoger bezoekersaantal dan vorig jaar. Nu al tekent het park 100 000 bezoekers meer op dan vorig jaar. Puy du Fou, dat tot twee keer toe werd verkozen tot beste park ter wereld*, volgt de stijgende lijn en bevestigt zijn positie als tweede grootste themapark in Frankrijk.

Puy du Fou innoveert onophoudelijk en vernieuwt het levend spektakel doorlopend. Het artistieke lef en de permanente creativiteit versterken de originaliteit van het concept van Puy du Fou, dat grootse historische spektakels brengt. Deze worden ondersteund door hoogtechnologische snufjes en scenografische innovaties die allemaal bedacht worden door de teams van het themapark.

De originele creaties van 2016 bevestigen dus met andere woorden het succes van Puy du Fou : de mise-en-scène van « De Laatste Panache » met een toneel/ decor van 360° en de Neopters, de tweede generatie spektakeldrones, die worden ingezet in het grootste openlucht avondspektakel ter wereld, de Cinéscénie.

Het unieke artistieke model van Puy du Fou dat over de hele wereld wordt erkend ** trekt buitenlandse projectontwikkelaars aan die het model ook in hun land willen toepassen. Op 2 juli laatstleden werd « Kynren » voor het eerst opgevoerd, een grandioos avondspektakel in het Noord-Oosten van Engeland, dat werd gecreëerd met de hulp van en naar het voorbeeld van Puy du Fou.

 

Een succesvol seizoen 2016

Het succes van dit seizoen werd al duidelijk in de lente. Puy du Fou tekende bijna 20% bezoekers voor het Grand Parc meer op tussen april en juni 2016. In juli en augustus bevestigde het themapark deze stijgende lijn en ook de reservaties voor september zijn uitstekend.

Dat bezoekers kiezen voor « Puy du Fou » als (eind)bestemming merkt het park ook aan het feit dat bezoekers hun bezoek langer maken. Het aantal overnachtingen in de 4 hotels van Puy du Fou steeg met 12% (86% bezettingsgraad) en met 30% in de dertigtal hotels die het reisagentschap « Puy du Fou Evasion » selecteerde in de omgeving van het themapark. Dewerkzaamheden aan het 5de themalogement zijn intussen begonnen.  In 2017 opent « La Citadelle » de deuren. Dit vijfde hotel van Puy du Fou telt 450 extra bedden in een typisch middeleeuws decor.

Seizoen 2016 in cijfers :

  • Bijna 2 200 000 bezoekers (+6,5%)
  • +20% in de lente
  • +12% hotelboekingen in de hotels van Puy du Fou
  • 60% van de bezoekers, bezoekt het park niet voor de eerste keer en is dus herbezoeker

 

*Thea Classic Award 2012 en Applause Award 2014

** Studie kabinet ProTourisme (januari 2014)