Al meer dan een miljoen bezoekers voor Shanghai Disney Resort

Het Shanghai Disney Resort opende net geen drie maanden geleden de poorten voor het allereerst, op amper een maand wist het al meer dan een miljoen bezoekers naar het park te lokken. Dat maakte Robert Iger, de CEO van de Walt Disney Company bekend.

 

Het park dat in juni opende is geen typisch Disney park, het heeft bijvoorbeeld geen Main Street USA. Dit om niet over te komen als cultureel imperialist en eerbied te tonen aan de Chinese cultuur. Daarom ook dat heel wat traditionele Chinese cultuur in het park verwerkt werd.

Onlangs betrad de miljoenste bezoeker het park, een echte mijlpaal in het jonge leven van dit park. Ook de lengte van een verblijf in het resort blijkt langer te worden. Onder de bezoekers wordt ook de horeca enorm geapprecieerd, voornamelijk de Chinese gerechten als gebarbecued varken met rijst, maar ook cheeseburgers en kalkoenbillen.

18 jaar heeft Iger op de opening gewacht, die tijd zat er namelijk tussen het eerste bezoek aan het domein tot de openingsceremonie.

Men verwacht in het eerste jaar 10 miljoen bezoekers te verwelkomen in het park. Er is ook al gedacht aan uitbreiding, men heeft namelijk nog heel veel gronden die men kan gebruiken voor de bouw van hotels en attracties.

 

 

Bron: shanghaiist

Foto: Disney