Nieuwe attractie voor Festyland in 2017

Het Franse pretpark Festyland, gelegen nabij de stad Caen, had dit jaar een goed zomerseizoen achter de rug. Tijdens deze zomermaanden wist het park maar liefst 140.000 bezoekers aan te trekken, wat een record is voor dit Franse parkje.

 

Omdat het park een verdere groei wel ziet zitten, is het van plan om opnieuw te investeren in 2017.
Daarom begint het park binnenkort met de bouw van een Zamperla Air Race (8*2). De naam die deze attractie zal dragen is al beslist, namelijk “Miolnyr”. Als thema werd gekozen voor de Vikingwereld. De piloon in het middelpunt van de attractie zal versierd worden met een grote Vikinghelm, terwijl de gondels versierd zullen worden als vogeltjes. Aan het andere uiteinde van de arm, waaraan de gondel is bevestigd, zal een stenen hamer gemonteerd worden (verwijst naar de hamer van de Viking god Thor), deze dient uiteraard als tegengewicht voor de gondel.

Per rit kunnen 16 bezoekers plaatsnemen in één van de 8 gondels. Elke gondel biedt plaats aan 2 personen. Als de rit begint, zal een motor de piloon in het midden van de attractie doen ronddraaien om zijn as, net zoals een paardenmolen. Vervolgens gaan ook de armen (waar de gondels aan bevestigd zijn) op hun beurt ronddraaien rond een eigen as. Zo ervaar je 2 bewegingen door elkaar, wat voor de nodige adrenaline zorgt. Wanneer de arm op zijn hoogtepunt is, hang je 7,6 m boven de grond en ervaar je een zwaartekracht van 3G. Welk programma de attractie zal krijgen, is nog niet geweten.

Wat biedt het park nog meer? Wel onder andere 2 achtbanen. De eerste heet “Le 1066”, een Soquet achtbaan, die volledig is gethematiseerd met een middeleeuws kasteel. De tweede achtbaan, ook eentje van  bouwer Soquet, kreeg de naam Drakkar Express. Zoals je al kan raden, is de trein versierd als een draak. Waterplezier beleef je op ‘Les Cabines’ (bumperboats) of ‘Le Pirata’k’ (een waterslide).

Uiteraard biedt het park ook heel wat kinderattracties aan zoals ‘La Chevauchée de Guillaume’ (paardjestrack) of ‘Le Valhala’ (een rups).

 

Bron:  Ouest-france