Meer details over Project V van Europa-Park

Dat Europa-Park volgend jaar zal uitbreiden met hun duurste investering tot nu toe zal u hoogstwaarschijnlijk al wel ergens gelezen hebben. Ook de locatie was reeds bekend. Nu is ook eindelijk bekend gemaakt wat voor attractie het juist zal worden.

 

De nieuwe attractie zal gebouwd worden vlak naast de Mainstreet. Op een groot deel van de parking. Hiervoor werd een deel van de monorail verlegd. De attractie zal een Flying Theater worden. Dat werd door het park zelf bekend gemaakt op de EAS-beurs in Barcelona. Bezoekers nemen plaats in 1 van de 7 gondels en vliegen vervolgens gedurende 4 à 5 minuten over verschillende Europese bezienswaardigheden.

In totaal zullen er 2 theaters zijn met telkens 7 gondels, goed voor een capaciteit van 1400 bezoekers per uur. Het theater zal 3 verdiepingen tellen en de zalen zelf hebben een hoogte van 16 m. In elk theater komt er een scherm met een diameter van 21 m. Elk theater biedt plaats aan 70 mensen. De totale oppervlakte van het gebouw is zo’n 4780 m².

De naam van de attractie wordt later bekend gemaakt, het gebouw zal wel gethematiseerd worden naar een oud historisch Duits gebouw. Bouwer van dienst is het Taiwanese bedrijf Brogent Technologies i.s.m. Kraftwerk.

In Disney Orlando en Anaheim bestaat deze attractie al enkele jaren, daar gaat ze door het leven als Soarin’.

 

Bron: Vijfzintuigen

Foto : Europa-Park.