Duitse dierentuin ontruimd na ontsnapping leeuwen

In de Zoo van Leipzig arriveerden onlangs enkele nieuwe leeuwen. De dieren waren afkomstig van Jader Park. Vandaag werd het park ontruimd omdat de nieuwe dieren wisten te ontsnappen uit hun verblijf.

 

Leeuwen Majo en Motshegetsi kwamen enkele weken geleden naar de Zoo in Leipzich. De dieren waren afkomstig van het dierenpark Jader Park. Vanmorgen konden de leeuwen om nog onbekende reden ontsnappen uit hun verblijf. Uit veiligheidsoverwegingen werd onmiddellijk het hele dierenpark geëvacueerd.

Momenteel zijn de hulpdiensten aanwezig in het park uit voorzorg. Een woordvoerster liet al weten dat geen enkele bezoeker gewond is geraakt of gevaar loopt. Aangezien het park nog niet geopend was liepen de bezoekers ook geen gevaar, zij stonden nog voor de ingang aan te schuiven om het park te betreden. De leeuwen zijn momenteel omsingeld door parkmedewerkers die hen trachten te vangen.

Update: Een van de leeuwen werd doodgeschoten. Jörg Junhold, de directeur van het park liet weten dat dit een spijtige beslissing was, maar dat men geen andere keuze had om de veiligheid te waarderen. De andere leeuw kon teruggedrongen worden in zijn hok

 

Bron: Nieuwsblad

Foto Leipzich Zoo