Bellewaerde opent Europese primeur in 2017

Dit najaar start Bellewaerde met de bouw van een nieuwe attractie.  Voor het eerst zal er in Europa een Duelling Alpine Coaster worden gebouwd op een niet-natuurlijke helling wat meteen 2 primeurs oplevert voor het Ieperse themapark.  Bezoekers zullen na een wandeling tot 25 meter hoog, kunnen plaatsnemen in gondels en zo de afdaling al racend tegen elkaar starten.  Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien.

Europese primeur
Bellewaerde start dit najaar met de bouw van de eerste Duelling Alpine Coaster in Europa. Daarnaast zal voor het eerst dit type attractie op een niet-natuurlijke helling worden gebouwd, waardoor Bellewaerde meteen 2 Europese primeurs op zak heeft.  De attractie zal bestaan uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken.  Hierdoor kunnen bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond.

Familie-uitstap op 25 meter hoogte
Vooraleer de bezoekers het duel met elkaar kunnen aangaan, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten.  Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.  Vanuit deze toren krijgen ze een mooi zicht over Bellewaerde.

Investering
Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien. “Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiaal doelpubliek, maar enkel de combinatie met onze gemotiveerde, vriendelijke en servicegerichte medewerkers maakt het mogelijk om de missie van Bellewaerde waar te maken : het aanbieden van plezier en avontuur in een natuurlijke omgeving waar familie en vrienden samen authentieke en onvergetelijke momenten beleven”, aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde.