Valleyfair krijgt 70 meter hoge Starflyer

Het Amerikaanse pretpark Valleyfair, gelegen nabij de stad Minneapolis, mag zich binnenkort verwachten aan een nieuwe attractie. Het park maakte bekend dat het in 2017 een 70 meter hoge Starflyer zal bouwen. De nieuwe attractie zal de naam North Star krijgen, hiermee verwijst men naar de noordelijk Amerikaanse regio waarin het park gelegen is.
Bezoekers zullen kunnen plaatsnemen in speciale zitjes die elk plaats bieden aan 2 inzittenden. Deze zitjes zijn bevestigd aan 4 stevige stalen kabels, die op hun beurt vastgemaakt zijn aan een stervormige stalen constructie. Eenmaal plaatsgenomen, zal de attractie langzaam te beginnen ronddraaien. Terwijl de stalen constructie via de toren omhoog wordt gehesen zal de snelheid toenemen tot een topsnelheid van 64 km/h. Bovenaan de toren krijgen de inzittenden een prachtig zicht over de omgeving. Vervolgens zakt de stalen constructie terug naar beneden. Een gelijkaardige attractie kennen we in België ook, denk maar aan de Rox Flyer in Plopsaland De Panne of de Mega Mindy Flyer in Plopsa Coo.

Met de komst van deze Starflyer weet het park zijn attractieaanbod weer te vergroten en te variëren. North Star zal de 2de hoogste attractie worden in het park, enkel de nabijgelegen 83 meter hoge Power Tower is hoger.

De North Star zal gebouwd worden op de plaats waar momenteel de Enterprise staat, die eind deze maand zal worden verwijderd. Deze locatie bevindt nabij de ingang van het park en zal zo een dominerend element worden van de skyline.

Valleyfair ging in zee met de Australische bouwer Funtime voor deze Starflyer. De werken starten midden december. Men verwacht de attractie te kunnen openen in de lente van 2017.

 

Bron: Valleyfair