Een schommel die 360° ronddraait in je achtertuin?

Heel wat onder jullie hadden vroeger, toen je nog een kleine jongen of meisje was, waarschijnlijk wel een glijbaan of een schommel in de tuin staan. Sommige volwassenen denken met veel nostalgie terug aan de fijne tijd die ze hierop beleefden.

 

Zo ook Colin Furze, bekend vanwege zijn tientallen YouTube filmpjes. In elk filmpje dat hij publiceert maakt hij iets bijzonder, dit keer was het de beurt aan een 360° schommel.

Nadat hij wat plek in zijn tuin had vrijgemaakt, was het tijd om aan de constructie te beginnen. Maar geen constructie zonder een deftig plan. Na heel wat uurtjes aan de tekentafel, was het eindelijk tijd voor de praktijk. Met behulp van stalen buizen, schroeven, scharnieren en talloze andere attributen ging hij aan de slag. Al snel kreeg zijn project vorm, maar niet alles verliep altijd volgens plan, zo bleek bij zijn eerste testpoging dat het staal bovenaan al enkele ongewenste plooiingen begon te vertonen, wat kon resulteren in een gevaarlijke situatie tijdens de rit. Je moet namelijk weten dat Colin tijdens het testen van deze 360° schommel geen enkel beveiligingsmechanisme of harnas heeft ingebouwd om zichzelf te beschermen op deze attractie.
Dan maar terug aan de tekentafel. Na enkele aanpassingen waagde hij het opnieuw om zich aan de test te onderwerpen. Ditmaal was deze wel succesvol, zijn vreugde kon niet op.

Wanneer hij het toestel bestijgt, klemt hij zijn voeten tussen 4 stalen buisjes, die dienst doen als voetensteun. Met zijn beide handen grijpt hij zich stevig vast aan 2 grote handvaten.

Om het hele gevaarte in beweging te krijgen, maakt hij gebruik van de zwaartekracht en zijn gewicht. Door heen en weer te balanceren en zo je gewicht te verdelen, krijg je de schommel in beweging, de rest is pure fysica. Beetje bij beetje gaat de attractie hoger en hoger totdat hij 360° ronddraait.
Leuk weetje: Wanneer Colin zich op het topje bevindt, hangt hij maar liefst 10 meter boven de grond zonder enige beveiliging.

 

 Bron: Clint