Thorpe Park houdt Stealth voor onbepaalde tijd gesloten

In het Engelse pretpark Thorpe Park staat de achtbaan Stealth al enkele weken stil. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en wordt gelanceerd aan 128,7 km/u om vervolgens een top hat van 62.5 meter te berijden en eens over de top loodrecht naar beneden te razen, een echt adrenaline monster dus. Jammer genoeg moeten de bezoekers van het park deze kick al enkele weken missen.

 

Stealth is een van de topattracties in Thorpe Park, met haar 62.5 meter hoogte torent deze boven alle andere attracties uit. Toch rijdt er al enkele weken geen treintje meer over de rails. Op de website van het park staat te lezen dat Stealth voor onbepaalde tijd gesloten blijft wegens technische problemen.

We namen contact op met een woordvoerder van het park, die bevestigde dat achtbaan niet operationeel is. “Tot onze grote spijt kan Stealth momenteel niet in gebruik genomen worden. De achtbaan is stuk en we wachten momenteel op de nodige vervangende onderdelen om deze te herstellen, we hopen dat ze snel weer kan heropen, maar kunnen niet bevestigen wanneer dit zal zijn.”

 

Foto: Thorpe Park