Six Flags en Samsung introduceren interactieve rollercoaster gaming experience

 

Six Flags en Samsung kondigen aan dat een nieuwe evolutie van de Virtual Reality ervaring, dit najaar naar acht parken komt. Het bedrijf dat de eerste Noord-Amerikaanse VR coaster, met behulp van Samsung Gear VR aangedreven door Oculus, heeft geïntroduceerd dit jaar, neemt sensatiezoekers mee op een nieuw 360-graden avontuur in Rage of the Gargoyles, een huiveringwekkende, futuristische strijd tussen goed en kwaad met de allereerste interactieve game-ervaring op een achtbaan.

 

“De reacties van de bezoekers op de virtual reality coasters in onze parken is uitstekend en verstevigt onze positie als marktleider op het gebied van innovatieve attracties en bezienswaardigheden”, aldus Six Flags President en CEO John Duffey. Een van de spannendste dingen aan deze technologie is dat we de mogelijkheid hebben om de verhaallijnen te veranderen voor onze bezoekers, op die manier bieden we telkens iets nieuws aan en geven we ze een reden om onze parken opnieuw te bezoeken. Rage of the Gargoyles zal een primeur zijn voor onze bezoekers.

“Wat er zo fantastisch is aan onze samenwerking met Six Flags, is dat het zo perfect in lijn ligt met de missie van Samsung om Samsung Gear VR en de virtual reality technologie naar de massa te brengen”, aldus Marc Mathieu, Chief Marketing Officer bij Samsung Electronics Amerika. “Meer en meer mensen zullen VR voor de eerste keer beleven dankzij een volstrekt unieke en meeslepende ervaring”.

 

In Rage of the Gargoyles worden de gasten echte piloten die in de cockpit zitten van een apache helikopter. Ze dragen een Samsung Gear VR headset. Met een verwoeste stad als decor, bereidt een vloot van helikopters zich voor om tegen een leger van gevleugelde wezens te vechten. Het actievolle avontuur begint wanneer gasten op de lifthill bloeddorstige wezens tegenkomen die genadeloos het glas van de helikopters breken. Het conflict versnelt snel, doordat de high-definition beelden perfect gesynchroniseerd worden met de bewegingen van de achtbaan. Bezoekers draaien en duiken door de gevaarlijke straten van de stad, vliegen over gehavende wolkenkrabbers, duiken onder kapotte bruggen en ontwijken vallend puin, dit alles terwijl ze de dodelijke demonen proberen af te weren en de meester waterspuwer proberen te vernietigen. Een verrassend einde zal ervoor zorgen dat gasten opnieuw en opnieuw Rage of the Gargoyles willen ervaren.

Deze baanbrekende VR achtbaan game-ervaring heeft geen touchpad of knoppen nodig om te activeren, waardoor gasten hun handen aan de beugels kunnen houden wanneer ze schieten. In plaats daarvan zijn de Gatling geweren op de helikopter gemonteerd en kunnen deze door middel van hoofdbewegingen gecontroleerd worden. Van zodra het doel op de waterspuwers staat, wordt het wapen automatisch afgevuurd.

 

Rage of the Gargoyles zal zijn debuut maken op de volgende 8 achtbanen:
– Demon in Six Flags Great America
– Skull Mountain in Six Flags Great Adventure
– Schock Wave in Six Flags Over Texas
– Kong in Six Flags Discovery Kingdom
– Dare Devil Dive in Six Flags Over Georgia
– Goliath in La Ronde
– Ninja in Six Flags St. Louis
– Steamin’Demon in The Great Escape

 

 

Meer informatie op: www.sixflags.com/virtualrealitycoasters en www.samsung.com/gearvr

 

 

Bron en Foto: Business Wire