Secret Weapon 8 in Alton Towers krijgt groen licht

De bouwvergunning voor SW8 (Secret Weapon 8) in Alton Towers is deze week goedgekeurd door de bevoegde instanties. SW8 is de codenaam voor de nieuwe houten achtbaan die gebouwd zal worden tegen 2018 in het Engelse pretpark.

 

Op donderdag 25 augustus werden de plannen, mits lichte aanpassingen, goedgekeurd door de Staffordshire Moorlands District Council (SMDC). Hierdoor is er niets meer dat in de weg ligt om SW8 te realiseren. De nieuwe houten achtbaan zal komen te liggen op de plek waar de oude boomstammetjes The Flume stonden.

De eerste plannen die Alton Towers indiende in mei van dit jaar moesten wel lichte wijzigingen ondergaan. Zo moest het stationsgebouw kleiner gemaakt worden en de shop apart van het gebouw geplaatst worden. Het nieuwe voorstel werd begin augustus ingediend en deze is nu dus goedgekeurd.

De Staffordshire Moorlands District Council kreeg in de afgelopen periode slechts twee bezwaren tegen het project en wel liefst 5 die het project wel wilden. De SMDC vond dat de balans tussen de economische voordelen, sociale bijdragen en ecologische gevolgen genoeg in evenwicht lagen om het project goed te keuren waardoor de bouwvergunning werd goedgekeurd. Alton Towers zal wel een heleboel nieuwe bomen planten om de bomen die zullen sneuvelen tijdens het project te compenseren.

De werken voor SW8 zullen van start gaan in september met de afbraak van The Flume. De start van de bouw van de nieuwe achtbaan is gepland voor december 2017 zodat de achtbaan kan openen in de lente van 2018.

Alles over het nieuwe project kan je hier lezen.

 

Bron: Towersstreet