Jonge giraf Qalimba sterft door spijtig ongeval in Planckendael

De jonge giraf Qalimba werd amper een jaar geleden geboren, maar liet het leven op vrijdag 12 augustus 2016 door een tragisch ongeval. De jonge giraf raakte met haar nek vast achter het hekwerk van het giraffenverblijf.

 

Ben Van Dyck, coördinator dierenverzorging vertelt hoe onverwacht dit ongeval was: “Het gaat om een bijzonder spijtig ongeval. Verzorgers zijn er het hart van in.” Planckendael gaat de zaak grondig onderzoeken.

Sander Hofman, Manager dierenzorg: “Het verblijf van de giraffen werd in gebruik genomen op 9 juni 2008. Er gebeurde nooit eerder een ongeval. Ook in het wild kan een giraf jammer genoeg blijven hangen.”

Qalimba werd geboren op 12 juni 2015. Ze was het vijfde kleintje dat giraf Barbie op de Savanne in Planckendael ter wereld bracht. Momenteel zijn er nog 8 giraffen in Planckendael.

 

Bron en foto: Planckendael