Bizarre parken: Ai Pioppi, s ’werelds gekste speeltuin

In onze Bizarre parken reeks bezoeken we elke keer weer een uniek park. Zo bizar dat je het moet gezien hebben om te geloven. Dit keer trekken we naar Italië, naar een park volledig opgebouwd door 1 man, Bruno genaamd. Welkom in Ai Pioppi.

De geschiedenis van dit park start in 1969, toen opende Bruno zijn restaurant Ai Pioppi. Veel meer dan een tafel met wijn, een grill en wat salami dat hing te drogen in een boom was het niet. Maar voor Bruno was het de start van zijn levenswerk.

Zo bouwde Bruno beetje per beetje zijn restaurant verder uit. Tot op een dag dat hij attracties begon te bouwen. Achtbanen, schommels, ronddraaiende attracties, alles bouwde Bruno. Alles begon toen hij op een dag enkele haken nodig had. Daarom ging hij naar de ijzersmid, maar die had geen tijd voor zulke kleine werken. Daarop zei hij tegen Bruno, “Daar staat de machine, doe het zelf”. En zo geschiede.

De 1ste grote attractie in het park was de grote glijbaan. Deze 3-baans glijbaan is ideaal voor een race te houden.

En andere attractie is de Bicycle of Death, hierbij zit je in een kooi die zich bevind in een verticale cirkel, als je hard genoeg trapt ga je volledig overkop.

 

Daarnaast heb je ook nog een glijbaan met een bult op het einde, hierdoor kan je op het einde een sprongetje maken in de zandbak. Ook een oude boksbal, trampoline en een draaimolen op basis van 2 kettingen behoren tot het aanbod. En vind je er een rotor attractie.

Een van de meest intense attracties is een zelfgebouwde Gyroscope attractie. Hierbij bevind je je in de middelste van 3 cirkels, die elk afzonderlijk rond draaien.

Er zijn ook 3 zelfgebouwde achtbanen in het park. De eerste is een baan met rollen, waarover je met een slee rolt. De andere is een grootschalige butterfly en de laatste is een duellerende baan waarbij 2 karretjes door de zwaartekracht het parcours om ter snelst afleggen.

 

Het park is gelegen in de Dolomieten, niet ver van Venetië. Je kan het park gratis bezoeken als je iets eet in het restaurant.

Ai Pioppi is bekend geworden door een documentaire gemaakt door Fabrica, hieronder kan je deze bekijken.

 

Bron: Fabrica , tomScott.com