Mean Streak in Cedar Point wordt voorgoed gesloten

Treurig nieuws voor achtbaanfans. De gigantische houten achtbaan Mean Streak wordt in september, na 25 jaar dienst voor goed gesloten. Hierdoor zal één van de snelste, hoogste en langste houten achtbanen ter wereld verdwijnen.

 

Cedar Point heeft vandaag aangekondigd één van hun grootste en spectaculairste attracties te sluiten. Fans van de gigantische houten achtbaan hebben nog tot 16 september de tijd om een ritje te maken, hierna zal deze afgebroken worden.

“Mean Streak is en blijft een belangrijk deel van onze achtbaan erfenis in Cedar Point”, zei Jason McClure, Vice President en General Manager van Cedar Point. “Maar we hebben onze zinnen gezet op de toekomst van FrontierTown en dit betekend helaas dat Mean Streak onze line-up van wereldklas attracties moet verlaten.”

Op 16 september tijdens de openingsavond van de HalloWeekends in Cedar Point, zal de “laatste sacramenten” worden gegeven met een laatste openbare rit tussen 18 uur en 19 uur plaatselijke tijd, (voor ons is dat in de nacht van 16 op 17 september tussen middernacht en 1 uur ’s nachts). Hierbij zal ook een speciale herdenking plaatsvinden en een optocht van FrontierTown naar het park “Dead Rides Cemetery”, dit zal plaatsvinden om 19u30 lokale tijd. Mean Streak zal dus plaats moeten maken voor nieuwe investeringen, al wil het park nog niet kwijt wat dit zal worden.

 

Mean Streak werd gebouwd in 1991 door Dinn Corporation en was een investering van 7,5 miljoen dollar. De achtbaan is met een snelheid van 104,6km/u de 10de snelste houten achtbaan ter wereld en met een hoogte van 49,1 meter is de 7de hoogste houten achtbaan in de wereld. Ook de lengte is gigantisch, want met zijn 1654,1 meter is het de 4de langste houten achtbaan die er bestaat. Toen de achtbaan destijds werd opgebouwd was het de 2de snelste houten achtbaan ter wereld en de allerhoogste houten achtbaan ter wereld, dat record speelde de achtbaan in de loop der jaren kwijt.

 

Foto: Frederik – Themeparkfreaks

Bron: www.mlive.com