Man doodt flamingo in Bush Gardens Tampa Bay

Pinky, een flamenco dansende flamingo in Busch Gardens Tampa Bay, stierf dinsdag in het park nadat een man de flamingo hardhandig behandelde. Joseph Anthony Corrao zou volgens ooggetuigen eerst een flamingo vastgegrepen hebben en nadien terug laten gaan, daarna greep hij in het verblijf Pinky vast. De moeder van de 45 jarige man riep dat hij de flamingo’s met rust moest laten, waarop de man Pinky hard tegen de grond gooide. De flamingo liep daarbij ernstige letsels op.

De flamingo werd na het incident onmiddellijk naar de dierenarts afdeling van het park gebracht voor verzorging, maar daar kan men niets anders doen dan haar te laten inslapen.

Ooggetuigen weerhielden de man er van op de loop te gaan en de politie arresteerde iets later de dader. Seaworld, de eigenaar van het park, laat alvast weten aan te dringen op een veroordeling voor de brutale aanval op Pinky.

Joel Manby, president en CEO van SeaWorld Parks & Entertainment: “Seaworld zal er op aandringen de man te veroordelen voor de brutale aanval op de flamingo Pinky. Eender wie zulke feiten begaat, moet bestraft worden. Pinky was zeer geliefd bij de Busch Gardens familie, men zal haar hard missen. Ons team is ontsteld over de feiten en ik weet zeker dat ze mijn visie delen en willen dat de staat dit soort geweld bestraft met een nul tolerantie tegenover dierengeweld.”

 

 

Pinky was een 19 jarige Chileense flamingo die er om bekend stond danspasjes uit te voeren.  Dit werd haar niet aangeleerd, maar deed ze van nature uit, waardoor ze een lieveling werd bij de bezoekers.

 

Bron en foto: Busch Gardens Tampa