Ripsaw uit Alton Towers werd donor voor Aquaspin in Heide-Park

Begin dit jaar werd de topspin Ripsaw afgebroken in het Engelse Alton Towers. Ripsaw werd na 19 jaar op pensioen gestuurd na aanhoudende technische problemen. Vele fans vroegen zich af waar hij naartoe zou gaan en of hij een tweede leven zou krijgen. Towersstreet kon onlangs een foto maken van de topspin in het Duitse zusterpark Heide-Park.

 

Topspins blijven een van de intenste attractietypes die je in een pretpark kan vinden. De topspin kan heen en weer schommelen, maar de armen kunnen ook 360° ronddraaien, de bank zelf kan op zich ook nog eens 360° ronddraaien, wat een zeer desoriënterend effect creëert.

Ook het Engelse pretpark Alton Towers had 19 jaar lang een exemplaar in het aanbod, maar dit werd begin dit jaar uit het park verwijderd vanwege aanhoudende technische problemen. Niemand wist zeker of deze nu aan een schroothandelaar verkocht werd of naar een zusterpark zou verhuizen.

Eerder deze week bezocht de fansite Towersstreet het Duitse zusterpark Heide-Park, waar ze tot hun verbazing een oude bekende op de personeelsparking zagen liggen.  We namen contact op met het park met de vraag of het wel degelijk om Ripsaw ging en wat de plannen waren voor dit oudje.

© Towersstreet
© Towersstreet

Een woordvoerster van het park wist ons te vertellen dat ook zij de nodige technische problemen ondervonden hadden met Aquaspin, de topspin die al sinds 1992 in het befaamde Huss hoekje terug te vinden is.

“Ripsaw zal gebruikt worden als donor om herstellingen uit te voeren aan Aquaspin”, vertelde ze verder. Op deze manier krijgt de voormalige Alton Towers attracties alsnog een tweede leven.

 

Bron: Heide-Park

Foto: Towersstreet