Dubai Parks and Resorts kreeg Disney-achtige soundtrack

Het nieuwe Dubai Parks and Resorts kondigde de release aan van de officiële soundtrack voor het park. Deze is genaamd All the Wonders of the Universe. De soundtrack maakt deel uit van de reclamecampagne die opgestart werd om de opening van het park in oktober 2016 kleur bij te zetten.

Bij het lied hoort ook een film die het park toont en tot leven brengt. De drie themaparken komen erin voor: Motiongate Dubai, Bollywood Parks Dubai en Legoland Dubai. Ook het Legoland Water Park, Lapita Hotel en Riverland Dubai zijn te zien.

Het themalied kwam tot stand in samenwerking met academy award winnaar Alan Menken, een Amerikaanse film componist en pianist. Het lied gaat over de emoties die door je heen gaan bij een bezoek aan het resort, zoals blijdschap, amusement en onder de indruk zijn van al het pracht en praal.

“Dit lied schrijven voor Dubai Parks and Resorts was een leuke en unieke ervaring voor mij”, zei Alan Menken. Ik maakte het lied voor de inhuldiging van het park uit de ervaring die ik heb met mijn werk voor de Disney company. Ik wilde de grootsheid van het park samenvatten in een lied dat groots overkomt.

Als inspiratie liet ik me leiden door het verhaal achter Dubai Parks and Resorts, welke het team achter het park me bezorgde. Ik beeldde me in hoe magisch het is een nieuw park tot leven te zien komen in het midden van de woestijn. Ik ben er van overtuigd dat het lied ‘All the Wonders of the Universe’ perfect past bij deze ongelooflijke nieuwe bestemming.