Nieuwe Alpine Coaster geopend net over de Belgische grens

Rodelfans hebben sinds kort een nieuwe mogelijkheid om dicht bij huis een Alpine Coaster te ervaren. Net over de Belgisch-Franse grens werd er een nieuw exemplaar gebouwd en geopend.

 

De nieuwste Alpine Coaster van Frankrijk kreeg zijn persopening op 6 juli 2016 en opende 1 dag later voor het grote publiek. De Alpine Coaster kreeg de naam Luge en is gebouwd in Parc d’Olhain in het Franse departement Nord-Pas-de-Calais. Luge werd gebouwd door de Duitse rodelfabrikant Wiegand en kan een snelheid behalen tot 35 km/u.

Parc d’Olhain kan je gratis betreden. De Alpine Coaster kost ‘s morgens 3 euro voor 1 persoon en 4 euro als je met twee op een sleetje van de berg af gaat. In de namiddag komt er per persoon een halve euro bij waardoor een ritje 3,5 euro kost voor 1 persoon en 5 euro voor 2 personen. Verder kan je van verlaagde prijzen profiteren als je gaat in het laagseizoen. Tussen 1 oktober en 31 maart kan je al een ritje maken voor slechts 2,80 euro voor 1 persoon ‘s morgens en 3 euro voor 2 personen.

 

Naast de Alpine Coaster kan je je amuseren tijdens het mini golfen, op de trampolines, in het zwembad, op de speeltuigen of je sportief uitleven tijdens Nordic Walking, het tennissen en in het avonturenpark. De activiteiten zijn steeds afzonderlijk te betalen.

 

Bronnen: parcdolhain, rcdb