California’s Great America transformeert Vortex in Patriot

California’s Great America heeft aangekondigd dat ze in 2017 de achtbaan Patriot introduceren. Patriot zal de eerste floorless achtbaan worden voor dit 41-jarig park. Patriot zal ontstaan uit de achtbaan Vortex die binnenkort zal sluiten, de oudste stand up achtbaan in de VS. Hiermee transformeert de Cedar Fair Entertainment Company voor de tweede maal een stand up coaster in een floorless coaster, eerder werd dit al gedaan met Mantis in Cedar Point die omgebouwd werd naar Rougarou.

ga_patriot-render2_header

B&M stond in voor de bouw van deze achtbaan die opende in 1991 en zal ook voor de ombouw zorgen. Patriot zal 28 meter hoog en 585 meter lang zijn en een snelheid behalen van 65 km/u. Door de locatie zal deze achtbaan zichtbaar zijn in het hele park.

De locatie en vooral ook de naam van het park zorgden voor de keuze van de naam Patriot, een naam die Amerika in de kijker moet zetten.

Op de achtbaan zullen gloednieuwe, moderne treintjes komen in blauw en wit, waarin de gasten met de benen los zitten. Ook de track krijgt dat kleurenschema.

California’s Great America Vice President en General Manager Raul Rehnborg vertelt nog: “Doordat de track zichtbaar is onder de voeten van de gasten, zal dit een nieuwe ervaring en een mooi uitzicht bieden tijdens de rit.”

Vortex zal nog tot 5 september 2015 in werking blijven, daarna beginnen de werkzaamheden.