5 jaar jonge Logan berijdt z’n 100ste coaster

Voor de coaster liefhebber bestaat er een instrument om al je gereden coasters bij te houden (coaster-count.com). In de loop der jaren kunnen liefhebbers opscheppen over nieuwe mijlpalen en kunnen goede herinneringen gekoesterd blijven. Een belangrijke bijdrage van een coasterfreak is wanneer hij of zij echt begint met het berijden van achtbanen en ook reist naar andere parken. Veel liefhebbers wonen in de buurt van één of twee parken, maar om het aantal te laten groeien, moet je soms reizen en wat geluk hebben.

Tenminste één 5-jarige jongens uit Phoenix, Arizona heeft echter al een mooie voorsprong. Logan begon met het berijden van achtbanen toen hij 1 jaar oud was tijdens een reis naar Lake Winnepesaukah (beter bekend als “Lake Winnie”) in Rossville, Georgia. Ook al was z’n eerste coaster een Wacky Worm, toch leek hij het héél leuk te vinden. Sindsdien is hij meer en meer coasters aan het toevoegen. Uiteraard helpt het zeker dat z’n ouders Bruce en Mauri Freedle ook een passie hebben voor achtbanen. Bruce heeft al meer dan 840 credits terwijl de teller van Mauri op 456 staat.

 

In het najaar van 2014 bereed Logan z’n eerste hangende achtbaan, Freedom Flyer uit Fun Spot tijdens een familie uitstapje. Naar aanleiding van de 2015 American Coaster Enthousiasts (ACE) Coaster Con, ging de familie Freedle naar Knoebels Amusement Park in Elysburg, Pennsylvania, waar hij Phoenix bereed, z’n eerste grote achtbaan. Als Logan groter wordt, kan hij meer en meer nieuwe achtbanen gaan toevoegen. Na de sluiting van Coaster Con2016, waar de familie gestopt was bij Six Flags Over Texas, kon Logan z’n allereerste looping achtbaan, Schock Wave markeren als z’n 100ste credit.

 

Het hebben van ACE-leden als ouders met een passie en waardering voor het berijden van coasters heeft Logan zeker geholpen om deze geweldige mijlpaal op zo’n jonge leeftijd te behalen. Veel liefhebbers van vandaag hebben veel langer moeten wachten om de 100ste coaster aan te vinken. Logan heeft met z’n jonge leeftijd nog heel veel om naar uit te kijken.

 

 

Bron: coasteraddict.com

Foto’s: coasteraddict.com