Spectaculaire attractie voor Fraispertuis City in 2017

Het in 1966 geopende Franse pretpark Fraispertuis City opent een nieuwe spectaculaire Intamin vrije-val toren. Met een hoogte van 66m is het niet bepaald een kleintje. De attractie krijgt de naam “Golden Driller”.

 

Het park koos er voor deze nieuwe attractie volledig te thematiseren naar het gouden tijdperk van de Amerikaanse oliewinning. Naast het stationsgebouw wordt een groot standbeeld gebouwd, dat de noeste, hardwerkende olie arbeider weergeeft. Dit standbeeld zal ook worden verwerkt in het logo van de attractie. Aan de voet van de vrije-val toren zal men een groot houten gebouw en een olie opslagtank bouwen, om zo nog meer in de sfeer van het thema te komen.

entrée

Eenmaal de bezoekers deze nieuwe attractie betreden zullen ze kennis kunnen maken met de 4 verschillende types van gondels.

De eerste gondel is een klassieke gondel (zittende positie en heupbeugels).
Deze gondel gaat omhoog met een snelheid van 3,7 meter per seconde om daarna met een maximumsnelheid van 90km/h naar beneden te suizen, een adrenalinekick is dus verzekerd. Een rit zal ongeveer 75 seconden duren.

Golden Driller - Position assise standard

In de tweede gondel zit je nog steeds neer zoals op de klassieke gondel (heupbeugels), maar deze zal lichtjes (20°) naar voren getilt worden tijdens de rit. Verwacht je hier aan een snelheid van 2,7 meter per seconde richting top en een ritduur van 95 seconden.

Golden Driller - Position assise + tilt

De derde gondel is ook voorzien van een lichte tilt, maar hier beleef je de rit al hangend (schouderbeugels en floorless) met de benen los hangend naar beneden gericht. Naar omhoog ga je aan een snelheid van 2,7 meter per seconde. Deze variant heeft een ritduur van 105 seconden.

Golden Driller - Position sans sol

De vierde tenslotte is er eentje waarbij je volledig rechtstaat op een klein platform, tijdens de rit zal deze ook lichtjes kantelen (schouderbeugels). De snelheid van de lift bedraagt hier 2,4 meter per seconde, de ritduur een kleine 115 seconden.

Golden Driller -Position debout

De muziek zal worden voorzien door het bekende bedrijf IMAscore, ook bekend voor hun composities voor attracties zoals Krake, The Smiler en het recent geopende Klugheim.

Men hoopt de attractie bij de opening van het pretparkseizoen 2017 te kunnen openen. Wij duimen alvast mee.

Comparatif

Het park biedt de bezoeker tevens heel wat andere attracties aan zoals bijvoorbeeld Pirates Attack, een splashbattle en de achtbaan Timber Drop (een S&S El Loco achtbaan).

Bron: Coasters World

Foto’s Fraispertuis