Efteling extra lang open tijdens zomervakantie

De Efteling, het sprookjesachtige attractiepark net over de grens bij Breda, is elke dag van het jaar

open. Maar in juli en augustus blijft het park langer open. Tijdens de zomervakantie kun je dagelijks tot maar liefst 20 uur genieten van een feeëriek verlicht Sprookjesbos – met het nieuwste sprookje Pinokkio – en de vele andere attracties, zoals de spectaculaire dive coaster Baron 1898.

Alle zaterdagen in deze periode blijft de Efteling open tot middernacht. Dan is het Negen Pleinen Festijn en heerst er op negen pleinen in het park een zomerse sfeer met muziek, acts en internationaal straattheater. Alle informatie kun je raadplegen op www.efteling.com/zomer.

 

Zomers eten en drinken

De Efteling biedt ’s zomers extra veel plekken om iets te eten of drinken. Zo wordt de Speelweide, de grote grasweide midden in het park, omgetoverd tot een groot terras vol eten, drinken en op zaterdag swingende Efteling-muzikanten. Bij de in- en uitgang van het park verschijnt een pop-uprestaurant.

 

Negen keer Negen Pleinen Festijn

Elke zaterdag in juli en augustus – op 2, 9, 16, 23 en 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus – is het Negen Pleinen Festijn en blijft de Efteling open tot middernacht. Alle attracties zijn dan geopend en het Sprookjesbos is sprookjesachtig verlicht. Op negen pleinen in het park kunnen bezoekers op zaterdagavond genieten van zomerse live optredens van meer dan honderd muzikanten, acrobaten en artiesten. Van Zuid-Amerikaanse salsa tot een schlagerfestijn.

 

Sprookjesachtig overnachten

Overnachten kan in het Efteling Hotel of in een vakantiewoning of appartement in Vakantiepark Efteling Bosrijk, vlak naast het attractiepark. Alle arrangementen zijn inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling.

 

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Lage Landen, met naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het Vakantiepark Efteling Bosrijk, het Efteling Theater, het Efteling Golfpark en binnenkort het Vakantiepark Efteling Loonsche Land. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen (vanuit België): tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.