Nieuwe attractie geopend in Thorpe Park

In het Britse Thorpe Park is de nieuwe attractie ‘Derren Brown’s Ghost Train geopend’. Derren Brown is een illusionist die voornamelijk bekend werd met zijn shows op de Britse televisie. Ondanks een kleine vertraging tijdens de bouwfase, kon de attractie toch vrij snel openen. Het gaat hier om een zeer uniek project, dat momenteel nog nergens anders ter wereld is gebouwd. Omdat het net zo uniek is, duurde het bouw- en voorbereidingsproces maar liefst 3 jaar. Er werd beroep gedaan op 1000 verschillende deskundigen om dit project te doen slagen.

 

Bij het betreden van de attractie krijgt elke bezoeker een speciale VR-bril op de neus gezet. In de wachtrij gaan alle bezoekers doorheen een checkpoint. Hier wordt gecontroleerd of ze niet besmet zijn met één of ander giftig gas. De gangen waardoor men wandelt zijn namelijk niet geheel gifvrij. Tijdens hun omzwervingen bereiken ze een Victoriaanse spooktrein. Eenmaal iedereen een plaatsje gevonden heeft in de trein wordt het donker. Omdat de 3D-beelden zo dicht bij je ogen geprojecteerd worden, lijkt het ineens of je alleen bent in deze benauwde en donkere ruimte, wat resulteert in een zeer persoonlijke en intense ervaring. Aan de hand van de beelden, die via deze VR-bril worden getoond tijdens de rit, wordt het brein van de drager totaal voor de gek gehouden. Het wordt steeds moeilijker om nog uit te maken wat echt is en wat niet. Om de special effects extra kracht bij te zetten wordt er verder gebruik gemaakt van een trillende bodemplaat, wind- en stoomeffecten.

 

De trein zelf is voorzien van een ophangsysteem dat het mogelijk maakt om de trein in zijn geheel te laten bewegen. Door de aard van de attractie word je maar pas vanaf 13 jaar toegelaten.

De muziek werd verzorgd door het Duitse bedrijf IMAscore, die geen onbekenden zijn in het pretparkwereldje.
EMBARGOED TO 0001 Friday July 8 EDITORIAL USE ONLY Passengers experience Derren Brown’s Ghost Train at Thorpe Park Resort for the first time and are overcome with terror. As the world’s first multi-sensory ride, combining virtual reality and live action, guests will have never experienced something so terrifyingly twisted before. The brainchild of Derren Brown, Britain’s leading illusionist launches his Ghost Train on Friday 8th July 2016. London. Photo. Issue date: Friday July 8, 2016. Photo credit should read: Daniel Lewis

 

Bron: themeparkincorporated

foto’s: Thorpe park