Het definitieve einde van iconische Thunder Loop in zicht

Het is bijna zover Slagharen sluit op 2 oktober de 37-jarige iconische achtbaan Thunder Loop. Dit is tevens het einde van een achtbaan waarmee een hele generatie is opgegroeid. Voor velen hun eerste looping coaster.

 

Slagharen heeft immers bekend gemaakt wanneer de iconische baan zijn laatste ritje zal maken en dat zal zijn op zondag 2 Oktober 2016. Noteer die datum dusmaar al, want het zal geen rustige dag worden voor de oude baan.

Thunder Loop opende in 1979 onder de naam Looping Star en was daarmee de eerste achtbaan in Nederland die overkop ging. In 2010 kreeg de baan zijn nieuwe naam Thunder Loop. Dit kwam omdat het treintje vervangen werd door deze van de Thunder Loop Achtbaan in Loudoun Castle, welke ook een looping Star model was.

Op de laatste dag van Thunder Loop in Slagharen zullen er heel wat activiteiten plaatsvinden. Een woordvoerder van het park meld dat ze aan het nadenken zijn over : Abseilen op Thunder Loop, slapen onder Thunder Loop, mogelijk worden zelfs onderdelen geveild van de baan. Hou de website van het park dus zeker in de gaten, als je een unieke ervaring wil van Thunder Loop.

Elk einde betekent ook een nieuw begin. Een dag na het sluiten van de oude achtbaan starten de werkzaamheden voor een nieuwe achtbaan die in 2017 zal openen. Parkdirecteur Wouter Dekkers kan alvast vertellen dat de nieuwe achtbaan groter zal worden dan de huidige klassieker en minstens één inversie zal bevatten.

 

Bron: Slagharen

Foto: Bob van Dyck