Burgemeester doopt Flamingoplein in ZOO Antwerpen

Na de opening van de Savanne, is nu het Flamingoplein van ZOO Antwerpen helemaal nieuw. De ingang van de ZOO verschoof naar achter de kiosk en zo is het plein van ZOO Antwerpen voor iedereen toegankelijk. Het is weer een echte ontmoetingsplaats, een plek om te genieten. De groep Cubaanse flamingo’s kreeg een nieuw verblijf en kwetteren je op het gloednieuwe Flamingoplein tegemoet. En vanop het nieuwe Welkomstgebouw krijg je een adembenemend zicht over de 19e eeuwse tuin, de best bewaarde in Europa.

Bekijk de vooruitgang van de werken in vogelvlucht. Spectaculair!

 

Rode flamingo’s, typisch ZOO Antwerpen

De 32 Cubaanse flamingo’s geven het plein van de ZOO weer kleur. Ze genieten van een groot, nieuw verblijf met vijver. Flamingo’s verwelkomen sinds mensenheugenis de bezoekers in ZOO Antwerpen en zitten daardoor in ieders geheugen gebeiteld. Het Welkomstplein heet dan ook vanaf nu Flamingoplein als eerbetoon aan deze sierlijke vogels.

 

Grand Café Flamingo, voor een hapje in stijl

Grand Café Flamingo, het restaurant in neo-Lodewijk XVI-stijl met uitzicht op de flamingo’s, is in ere hersteld. Hier kunnen bezoekers genieten van Belgische bieren en fingerfood uit de vier windstreken. Op het terras van dit Grand Café krijg je een mooi uitzicht op de flamingo’s. Aanpalend herbergt het Welkomstgebouw de ledenservice, de EHBO en de nieuwe shop.

Grand Café Flamingo is enkel toegankelijk voor betalende bezoekers en abonnees van de ZOO.