Gorillavrouwtje Kiki overleden in ZOO Antwerpen

 

Wie al eens in de Zoo van Antwerpen is geweest, heeft ongetwijfeld wel het mensapengebouw bezocht. In dit gebouw leven al jaren verschillende mensapen, ook aapje Kiki. Het gorillavrouwtje dat onlangs na een lange strijd met haar gezondheidstoestand toch overleed.

De gezondheidstoestand van Kiki ging de laatste weken gestaag achteruit. Kiki lijdt al sinds haar geboorte aan hevige epilepsieaanvallen.

Dit leidde tot een beet van een gorillamannetje uit de groep. Omdat de beet vrij ernstig bleek werd er beslist om een armamputatie uit te voeren.

Eerst werd ze nog apart van de groep gehouden, om haar de nodige rust te gunnen en zo te herstellen van haar ziekte. Tevens kreeg ze speciale medicatie en begeleiding door een dierenarts, maar het mocht helaas niet baten. De verzorgers waakten dag en nacht over Kiki, maar op 13 juli om 15u30 exact overleed ze.

Ze is geboren in de Zoo van Heidelberg, maar omdat ze zich daar niet thuis voelde in de groep werd ze overgeplaatst naar de Zoo van Antwerpen. Hier leefde ze samen met de Zilverrug Matadi en de gorillavrouwtjes Amahoro en Mambele.

 

 

Bron: Zoo Antwerpen