Funder Park vervangt achtbaan door een nieuw exemplaar

Het Engelse pretpark Funder Park, gelegen in Dawlish (Devon) aan de zuidkust van het land, heeft dit jaar een nieuwe achtbaan geopend. De achtbaan vervangt de oude, die net 1 jaar in het park stond.

De nieuwe achtbaan heeft de naam Wacky Warm gekregen. De meeste van jullie denken waarschijnlijk nu dat we een schrijffout maken, maar het staat echt zo geschreven. Wacky Warm is een Big Apple achtbaan waar 24 kinderen tegelijkertijd een ritje in kunnen maken.

Wacky Warm vervangt de vorige Big Apple achtbaan die in 2015 in het park stond. De oude achtbaan had de naam Happy Caterpiller, wat zoveel betekend als “Gekke rups”. Deze soort achtbanen hebben vaak de naam Big Apple (Grote appel) of Wacky Worm (Gekke worm) omdat de trein standaard gethematiseerd is naar een groene worm. Die grote groene worm volgt dan de achtbaan track die door een grote rode appel rijdt. Vandaar dus de veel voorkomende naam Wacky Worm of Big Apple.

Momenteel staan er in het Verenigd Koninkrijk 28 Big Apple achtbanen verspreid over verschillende parken in het land. Vier daarvan opende dit jaar. In België hebben we geen Big Apple achtbanen in pretparken staan, maar er toeren er wel rond op de kermis. In Nederland zijn er 2 Big Apple achtbanen, eentje in Speelpark Oud Valkeveen en eentje in Attractiepark Duinen Zathe. In Duinen Zathe kan je sinds dit jaar zoveel eten en drinken als je wilt zonder te hoeven betalen, dit dankzij een all-in-one formule.

 

Bron: rcdb

Foto: Funder Park