Zwaar ongeluk in Brits pretpark M&D’s: Achtbaan ontspoort en valt 10 meter naar beneden

In het Britse pretpark M&Ds Scotland’s Theme Park is er vandaag een zwaar ongeluk gebeurt op de Inverted Coaster Tsunami. Volgens ooggetuigen braken wielen van de trein waardoor de achtbaantrein ontspoorde en 10 meter naar beneden viel. Verschillende inzittenden raakten zwaar gewond.

Toen de wielen afbraken, viel de trein 10 meter naar beneden, recht op een kinderautootje. De inzittende zaten gekneld in de trein en moesten bevrijd worden door de politie en brandweer.
11 inzittenden raakten zwaar gewond, waaronder 9 kinderen. 6 ambulances en 6 brandweerwagens kwamen ter plaatseom hulp te bieden. Het pretpark werd volledig ontruimt en de geworden werden naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht.

De achtbaan Tsunami is gebouwd door het Italiaanse bedrijf Pinfari. De trein haalt een topsnelheid van 61,2km/u en legt een parcours van 350 meter af. De achtbaan is 20 meter hoog. Tijdens de rit gaan de bezoekers twee keer door een inversie.

Het is niet de eerste keer dat er een ongeval plaats vind in dit Schotse pretpark. In 2011 moesten al eens 9 mensen worden gered op die zelfde attractie. Toen kwam de trein vast te zitten op het hoogste punt (20 meter boven de grond). Die reddingsactie duurde maar liefst 8 uur lang.

Ook de achtbaan Tornado vertoonde enkele maanden geleden enkele problemen . Deze attractie werd eveneens gebouwd door Pinfari en gaat net zoals Tsunami 2 keer over kop. Gelukkig  geraakte er niemand gewond bij dit voorval.

 

 

Bronnen: themeparkincorporated, vtm

Foto: super news channel