Eerste testritten voor Gale Force in Playland Castaway Cove

Playland Castaway Cove is al een tijdje bezig met de bouw van de nieuwe achtbaan Gale Force. Deze werd gebouwd door S&S Worldwide. De achtbaan wordt tot driemaal toe gelanceerd. Onlangs vonden de eerste testritten plaats.

 

Gale Force is een compacte achtbaan gebouwd door S&S Worldwide. Deze achtbaan wordt driemaal gelanceerd. De eerste maal voorwaarts, daarna achterwaarts om een laatste keer voorwaarts gelanceerd te worden aan 103 km/u.

 

 

De achtbaan is 368 meter lang en 38 meter hoog. Op de achtbaan zal maar één treintje staan waarin plaats is voor 12 personen over drie rijen van vier plekjes. Het nieuwe ontwerp van S&S zal een drop hebben van 100° en een G-kracht van 4G genereren.

 

Behalve Gale Force bouwt het park nog twee andere achtbanen:

Wild Waves:

De tweede achtbaan zal gebouwd worden door de Amerikaanse achtbaanbouwer E&F Miler Industries en wordt 15,2 meter hoog. Het park zal na Kerstmis een wedstrijd houden om de naam van de achtbaan te kiezen. Het leuke van deze achtbaan is dat deze volledig rond GaleForce gebouwd zal worden.

 

Feiten: 

  • Naam: Wild Waves
  • Bouwer: E&F Miler Industries
  • Hoogte: 15,2 meter

 

 

Whirlwind:

Een derde nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door de Italiaanse bouwer SBF Visa Group. Zij zullen een Spinning Coaster bouwen die de naam Whirlwind krijgt.

 

Feiten: 

  • Naam: Whirlwind
  • Bouwer: SBF Visa Group
  • Type achtbaan: Spinning Coaster
  • Lay-out: 8 figuur