Uitgelicht: Orca Ride – Bouwdewijn Seapark

Deze familiale achtbaan kan je terug vinden in het Belgische Boudewijn Seapark (nabij Brugge). Dit aparte ‘Tivoli-New” type werd gebouwd door Zierer in 2000.

orca copy

 

Deze attractie werd voorzien van een Antartica-thema. De trein is vrij lang, hij heeft maar liefst 20 karretjes wat ervoor zorgt dat er 40 personen per rit kunnen genieten van deze achtbaan. Elk karretje heeft de vorm van een orka. Onderweg kom je nog heel wat andere dieren uit dit poolgebied tegen zoals enkele pinguïns en ijsberen. Een leuk detail zijn de verschillende dierengeluiden die te horen zijn onderweg. De ingang is netjes versierd met een ijsformatie, waar je onderdoor loopt om de attractie te betreden.

De Orca Ride is mooi ingewerkt in de groene omgeving.
Vroeger bezat de attractie ook een tunneltje waardoor je heen raasde, maar deze is onlangs weggehaald.

Er bestaat ook de mogelijkheid om een onride video van je rit te verkrijgen.

De first drop maakt een daling van 12m. Ondanks dat deze achtbaan niet de meest spectaculaire stats bezit, is het toch best een leuke attractie die een deftige rit weggeeft, geschikt voor de hele familie.