Klassieker verdwijnt voor grote nieuwe attractie in Six Flags Over Georgia

Six Flags Over Georgia heeft vandaag aangekondigd een nieuwe grote attractie te bouwen. De nieuwe attractie zal volgend jaar in 2017 openen om het 50 jaar bestaan van het park te vieren.

De voorbereidingen voor de nieuwe attractie zullen morgen al beginnen. De nieuwe attractie komt op de plaats waar momenteel de Dodge City Bumper Cars staan, een attractie die al van 1973 in het park staat. De Dodge City Bumper Cars zullen daarom definitief worden afgebroken, de laatste ritjes op de attractie zullen deze avond volgen.

De Dodge City Bumper Cars is een echte familieklassieker, door de jaren heen hebben meer dan 5 miljoen bezoekers de attractie gedaan. De laatste rit zal vandaag (donderdag) om 20 uur lokale tijd (2 uur deze nacht, onze tijd) worden gereden wanneer het park haar 49ste verjaardag viert.

 

Six Flags Over Georgia heeft verschillende spectaculaire achtbanen in het park staan. Vier achtbanen zijn afkomstig van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard namelijk: Superman – Ultimate Flight (Flying Coaster), Batman The Ride (Inverted Coaster), Georgia Scorcher (Stand-Up Coaster) en Goliath (Hyper Coaster). Mind Bender is een grote terreincoaster van Schwarzkopf met 2 loopings. Dare Devil Dive is een Gerstlauer Euro-Fighter achtbaan met 3 inversies en Blue Hawk is eveneens een looping coaster maar gebouwd door Vekoma. Naast de grote stalen achtbanen heeft het park ook 2 grote houten achtbanen. Great American Scream Machine is gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters en Georgia Cyclone is gebouwd door Dinn Corporation. In totaal heeft Six Flags Over Georgia momenteel 11 achtbanen, de laatste nieuwe achtbaan werd in 2011 geopend.

 

Bron + Foto’s: Six Flags Over Georgia