Shanghai Disneyland werd feestelijk geopend

Ongeveer 100.000 mensen werkten de afgelopen vijf jaar aan de bouw van het gloednieuwe Disneyland Resort dat opende in Shanghai. Het resort beslaat een oppervlakte van 7 km2. Met deze oppervlakte mag het Disney park zich de grootste ter wereld noemen, toch verwacht men dat het zo populair wordt, dat men nu al denkt aan uitbreidingen.

 

Op 16 jun 2016 was het grote moment aangebroken, het Disney Resort in Shanghai opende voor het eerst officieel de poorten voor het publiek. Vijf jaar lang bouwden 100.000 mensen mee aan dit park. De opening was live te volgen via een live stream.

 

 

Dit park werd het grootste Disney Park, maar niet enkel dat, het kreeg ook het grootste kasteel. Het kasteel is de plek waar de gasten de Disney prinsessen kunnen ontmoeten, maar het is ook een onderdeel van een boottochtje genaamd: Voyage to the Crystal Grotto.

 

 

Dit park is in vele opzichten totaal anders dan de andere Disney parken, zo heeft het geen Mainstreet USA maar een Mickey Avenue. Central Plaza werd in dit park Gardens of Imagination enz. Ook heeft dit park geen Space Mountain, in plaats daarvan kreeg het de achtbaan Tron: Lightcycle Power Run. Bij deze achtbaan neemt men plaats op een motorfiets die lijkt op degene uit de film Tron Legacy. De achtbaan werd gebouwd door Vekoma, het is een variant op hun Motorbike Coaster, zoals Booster Bike in Toverland.

 

 

In Disneyland Shanghai kwam ook een Rapid River tot leven onder de naam: Roaring Rapids. Deze wilde boottocht neemt je mee rond een indrukwekkende berg genaamd Roaring Mountain. De hoofdfiguur in deze attractie is Q’araq, een kruising tussen een draak en een krokodil.

 

 

In het themagebied Treasure Cove, vind je de darkride Pirates of the Caribbean: Battle for the Sunken Treasure terug.  Hierin speelt Jack Sparrow de hoofdrol.

 

 

 

Bron en foto: Disney