Gloednieuw themagebied Klugheim vandaag geopend in Phantasialand

30 juni was een dag waar achtbaanfans over de hele wereld al maanden naar uitkeken. Het Duitse pretpark Phantasialand opende vandaag het nieuwe themagebied Klugheim met de nieuwe spectaculaire achtbaan Taron. Ook Raik, een tweede achtbaan opende eveneens vandaag in het themagebied.

Urenlange wachtrijen stonden er vandaag om de spectaculaire achtbaan Taron te beleven. Taron is een achtbaan met meerdere lanceringen en verschillende snelle bochten. De multi launch coaster werd gemaakt door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides en is meteen de nieuwe blikvanger van het park. De achtbaan raast tegen hoge snelheid langs en door verschillende rots structuren die allemaal speciaal werden aangelegd voor het nieuwe themagebied. Taron is de snelste en langste multi launch coaster ter wereld. Op onderstaande video is de indrukwekkende snelheid alvast goed te zien.

 

Raik, is de tweede achtbaan van het themagebied die eveneens volledig nieuw is. Het bleef lang geheim dat er een tweede achtbaan zou komen, pas toen de eerste supports rechtgezet werden, was het duidelijk dat er een tweede achtbaan gebouwd zou worden. De achtbaan is volledig verweven door de track van Taron. Raik is een Family Boomerang Coaster gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan is de snelste en is de langste in zijn soort. Er was zo weinig plaats om Raik te bouwen, dat het voor de bouwers mikado spelen was op grote schaal. Op onderstaande video kan je Raik alvast ontdekken.

 

Als je meer wilt weten over Klugheim, Raik of Taron, dan kan je hier terecht.

 

 

Foto’s: Phantasialand