Indrukwekkende snelheid voor eerste gelanceerde houten achtbaan ter wereld

Er zijn indrukwekkende beelden opgedoken van Lightning Rod tijdens de eerste softopeningen die plaatsvonden in het Amerikaanse pretpark Dollywood. Lightning Rod is de eerste gelanceerde houten achtbaan ter wereld en zal ook de snelste houten achtbaan ter wereld worden. Op de beelden kunnen we de enorme kracht van de lancering zien en het valt ook meteen op dat de achtbaan gedurende het hele parcours een gigantisch hoge snelheid aanhoud.

 

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction staat in voor de bouw van Lightning Rod. Het bedrijf staat bekend om hun spectaculaire houten- en hybride achtbanen. Maar de eerste gelanceerde houten achtbaan ter wereld kampt met grote technische problemen. De opening stond gepland voor begin maart, maar door aanhoudende problemen met het lanceringssysteem loopt de opening andermaal vertraging op.

RMC vertelde in een bericht dat het uitstellen van de opening noodzakelijk was om de lancering op punt te stellen. Voor het mechanisme van de lancering werd beroep gedaan op een onderaannemer, maar de lancering voldoet niet aan de eisen die RMC vooropgesteld had.

De testritten op de achtbaan lagen de afgelopen dagen stil, maar zijn nu terug opnieuw opgestart. Momenteel wordt er hard gewerkt om de snelheid van de lancering op punt te stellen. Wanneer de achtbaan nu precies zal openen, willen zowel Dollywood als RMC niet kwijt. “De achtbaan zal pas openen als ze volledig voldoet aan onze veiligheidseisen en wanneer de rit volledig comfortabel verloopt”, vertelde RMC nog.

Lightning Rod heeft een snelheid van 117,5 km/u en heeft een daling van 50,3 meter. De achtbaan van 1158,2 meter heeft een gelanceerde lifthill van 73 graden. De wereldprimeur heeft 22 miljoen Amerikaanse dollars gekost. Het volledige project kan je hier volgen.

 

 

 

Bron: Dollywood, RMC